Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Δ.Δημόπουλος: «Ανατρέπεται το επαγγελματικό πεδίο για πτυχιούχους ΤΕΙ και ΑΕΙ»


Απο το kavalanet.gr
Του Δ. Καστώρη

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καβάλας η ημερίδα που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη κίνηση SOS των σπουδαστών. Στο πλαίσιο της ημερίδας αναλύθηκαν από καταξιωμένους καθηγητές, το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, τα μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς και τα προγράμματα Erasmus.




Σκοπός της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν τόσο οι φοιτητές όσο και οι σπουδαστές για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων αλλά και στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. «Οι εξελίξεις είναι πάρα πολλές. Η ενημέρωση από τους αρμόδιους προς εμάς που είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι είναι ανεπαρκής.

Οπότε ως Ανεξάρτητη Κίνηση, η οποία ενδιαφέρεται για το μέλλον των σπουδαστών, κάνουμε κινήσεις όπως η σημερινή για την ενημέρωση των φοιτητών» ανέφερε μέλος της Ανεξάρτητη κίνηση SOS. Την ημερίδα στήριξε από την πλευρά του και το προεδρείο του ΤΕΙ Καβάλας ενώ ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Μητρόπουλος ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές της ημερίδας σχετικά με τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών. Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης ΕΤΕΕΜ κ. Δημήτρης Δημόπουλος ο οποίος ανέλυσε τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι εξαγγελίες της κυβερνήσεις σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα, η καθιέρωση του εθνικού πλαισίου επαγγελματικών προσόντων, η εφαρμογή της σχετικής οδηγίας σχετικά με τα κολέγια αποτέλεσαν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας. «Έχουμε ανατροπή του επαγγελματικού πεδίου για μια σειρά από κατηγορίες πτυχιούχων της Ανώτατης Εκπαίδευσης των ΤΕΙ και των πανεπιστημίων» παρατήρησε ο κ. Δημόπουλος.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails