Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Η Νέα ιστοσελίδα του Υφυπουργού κου Πανάρετου

Νέα ιστοσελίδα δημιούργησε ο υφυπουργός Ιωάννης Πανάρετος. Είναι μια προσπάθεια διαλόγου φιλοξενούμενη στο γενικότερο πλαίσιο του Opengov.gr. Παρατηρούμε πως στο opengov.gr,  υπάρχει χώρος για τον Υφυπουργό κο Πανάρετο, αλλά όχι για την Υπουργό κα Διαμαντοπούλου. Μάλλον η κα Υπουργός δεν θα έχει χρόνο να μας μιλήσει τώρα.. Ίσως στο μέλλον..

Στην νέα λοιπόν ιστοσελίδα, ο υφυπουργός θέτει προς διαβούλευση Επαγγελματικά Δικαιώματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Άραγε κε Υφυπουργέ για ποια επαγγελματικά δικαιώματα μιλάμε? Για τα Προσωρινά ή τα Μόνιμα? Κρίνετε ότι το μέλλον των αποφοίτων αυτών των σχολών, θα πρέπει να μπει σε διαβούλευση μόνον μέσα απο ένα blog? Τι ακριβώς Διαβουλευόμαστε?? Και με ποιους?? Είναι δυνατόν να διαβουλευόμαστε ένα σχέδιο που δέν συμφωνούμε ούτε στο ελάχιστο??

Τελικά μήπως με την συμμετοχή μας σε αυτόν το ΄΄διάλογο΄΄ θέλετε να δώσουμε άλλοθι σε κάποιους? Μήπως με αυτόν τον τρόπο προσπαθείτε να αποκοπείτε από τον Διάλογο με τους Φορείς των Πτυχιούχων? Θα δανειστώ σχόλια αναγνωστών από το άρθρο σας  ΄΄Η ανοιχτή διακυβέρνηση και οι αριθμοί ΄΄ για να μην πιστεύετε πως μόνον εγώ είμαι υποψιασμένος και περίεργος...

Λέει λοιπόν  ένας αναγνώστης σας : KAI? ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΣΧΟΛΙΑ, ΤΕΘΗΚΑΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ, ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ, ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΥΠΟΨΗ ΤΗς ΠΟΛΙΤΙΚΗς ΗΓΕΣΙΑΣ; ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΗΜΑ " ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΤΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ;

Άλλος αναφέρει : ΄΄Ανοικτή Διαβούλευση και Αριθμοί.
Επιτρέψτε μου, κύριε Υφυπουργέ, να είμαι για μια ακόμα φορά δύσπιστος, ελπίζοντας όμως ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ να ΔΙΑΨΕΥΣΘΩ.
Την στατιστική από την επεξεργασία των αριθμών την βλέπω με επιφύλαξη.
Δύο σημεία με έχουν επηρεάσει σε αυτό.
Θυμάμαι, τριτοετής φοιτητής του μαθηματικού, τον κ. Γεωργανόπουλο, καθηγητή Πιθανοτήτων και Στατιστικής, να ορίζει την Στατιστική σαν μια εύκολη κυρία που δεν σου αρνείται τίποτα, αρκεί να το ζητήσεις με τρόπο.
Την αλήθεια του ορισμού την έχω επιβεβαιώσει άπειρες φορές, ειδικά στην πολιτική.
Θυμάμαι το «εγκόλπιο της προπαγάνδας» στο στρατό, ένα εμπιστευτικό βιβλίο που βρίσκονταν μόνο σε μεγάλες μονάδες, που με πολλά παραδείγματα δίδασκε πως χρησιμοποιώντας τους ίδιους ακριβώς αριθμούς, μπορείς να εμφανίσεις τελείως διαφορετικά συμπεράσματα.
Τις τεχνικές αυτές τις έχω αναγνωρίσει αμέτρητες φορές, ειδικά στην ανάγνωση δημοσκοπήσεων.
Για τους λόγους αυτούς είμαι δύσπιστος.΄΄


Βλέπετε κε Υφυπουργέ δεν είμαι ο μόνος. Ελπίζουμε λοιπόν να μας διαψεύσετε..
Διαβάζοντας τα σχέδια, παρατηρώ ότι το υλικό προς διαβούλευση πρόκειται για έργο προηγούμενων Υπουργών. Κάποια απο αυτά βαδίζουν σε σωστό δρόμο και μπορείς να τα αποδεχτείς,υπό προυποθέσεις, αλλά υπάρχουν και κάποια (π.χ πολιτικών) που θα μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις απαράδεκτα και χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας! Είναι καλό λοιπόν να μιλάμε με τους πολίτες αλλά ακόμη καλύτερο θα ήταν να μιλάμε και με τους φορείς τους κε Υπουργέ! .
Και προς Θεού όχι με τους λάθος φορείς!!


Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υφυπουργού΄΄Στην ενότητα της διαβούλευσης έχουν αναρτηθεί τα σχέδια ΠΔ για επαγγελματικά δικαιώματα που εκκρεμούν. Είναι η πρώτη φορά που τα σχέδια αυτά δίνονται στην δημοσιότητα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όποιος θέλει μπορεί να τα σχολιάσει  ώστε να βελτιωθούν.''

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails