Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Κλείνουν επ αόριστο τα ΤΕΙ οι Πρόεδροι τους

Απο το Esos.gr

Την αναστολή της λειτουργίας των Ιδρυμάτων από την έναρξη του εαρινού εξαμήνου αν μέχρι τότε δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των εκκρεμούντων (για 26 χρόνια!) επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων αποφάσισαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ που συνεδρίασαν εκτάκτως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Στην απόφασή τους οι πρόεδροι των ΤΕΙ επισημαίνουν τα εξής:


- Είναι αδιανόητο και ηθικά απαράδεκτο για την Πολιτεία να ψηφίσει επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους κολλεγίων και να μην εκδίδει τα ζητούμενα επαγγελματικά δικαιώματα

- Αναφερόμαστε στα συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν αποφασισθεί ομόφωνα από το Σ.Α.Τ.Ε. έως το τέλος του 2008.

Β. Διευκρινίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι από τα αναφερόμενα στο άρθρο 2 του Ν.3549/2007 σε συνδυασμό με τις αποφάσεις που έχουν ψηφισθεί από τους Υπουργούς Παιδείας της Ε.Ε. αλλά και την ακολουθητέα Ευρωπαϊκή πρακτική στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι σαφές ότι σε ένα πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων με οκτώ (8) επίπεδα όλα τα Ιδρύματα του Τεχνολογικού και του Πανεπιστημιακού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης θα καταταγούν στο επίπεδο έξη (6)

- Η Σύνοδος θεωρεί θετική την δήλωση του ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ. Παπάζογλου ότι η ένταξη των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. θα γίνει στο ίδιο επίπεδο με αυτό των πτυχιούχων των Πανεπιστημίων ίσης διάρκειας φοίτησης.

Η 3μελής γραμματεία

Σταύρος Καρκάνης Ιωάννης Κόκκορας Ευάγγελος Πολίτης-Στεργίου

Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Λαμίας Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Λάρισας Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails