Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση της Πρυτανείας

Μεγάλο Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προκλητική ανακοίνωση που σας παρουσιάζω παρακάτω.
Δεν θα μπώ καν στη διαδικασία του σχολιασμού της.Μόνον απο το ύφος της μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τους σκοπούς της.

Να υπενθυμίσω στους κους Πρυτάνεις οτι δεν είναι η πρώτη φορά που δεν είναι προσεκτικοί με τις Δηλώσεις τους απέναντι στους Πτυχιούχους ΤΕΙ και Μηχανικούς ΤΕ. Επίσης να υπενθυμίσω στην Υπουργό και στον Υφυπουργό Παιδείας οτι με τους συγκεκριμένους κυρίους προσπαθούν να βρούν ''λύσεις'' και ''διαβουλεύονται'' τα ήδη διαβουλευμένα και εγκεκριμένα Σχέδια Π.Δ ( Πλήν του άθλιου των Πολιτικών ).
Συνεχίστε κύριε Υφυπουργέ την διαβούλευση..
Σίγουρα θα βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα..
Να είστε όμως σίγουροι οτι ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ.. Θα είναι αρκετά light για μας..

ΑΡΚΕΤΑ!! ΦΤΑΝΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΩΝ..

Τηρήστε τους Ελληνικούς Νόμους και το Σύνταγμα! Αυτό θέλουμε απο την πολιτική Ηγεσία.Εσείς τους δίδετε το δικαίωμα να δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στον κλάδο και τον Τεχνολογικό Τομέα.Με τέτοιες πρακτικές θα κρατηθεί η ισοροπία στους δυο παράλληλους κλάδους?
Δεν ζητούμε ρήξεις και τομές και μάχη με συντεχνίες που μέχρι και χθές δήλωνε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός..
Τίποτα απο όλα αυτά γιατί δείχνετε οτι δεν μπορείτε.. Απλή εφαρμογή του Νόμου σε πρώτη φάση και αφήστε τις μάχες για αργότερα..
Είστε ικανοί τουλάχιστον για αυτό??

Η ανακοίνωση και στην συνέχεια το μνημόνιο...

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σταθερά προσανατολισμένο στη διεκδίκηση της αναγνώρισης της ισοδυναμίας των διπλωμάτων του με τα πτυχία Master που απονέμονται από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, συμμετείχε σε Επιτροπή πλαισιωμένη από εκπροσώπους του ΤΕΕ και Πρυτάνεις/Κοσμήτορες άλλων Πολυτεχνικών Σχολών. Η Επιτροπή αυτή είχε ως αντικείμενο την υποβολή πρότασης-πλαίσιο σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων, που θα ενισχύσει τη διεκδίκηση ένταξης των διπλωματούχων του Ε. Μ. Π. και των λοιπών Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας στο 7ο επίπεδο της κατάταξης των τεχνικών επαγγελμάτων. Το 7ο επίπεδο ισοδυναμεί με κατόχους Master των Ανωτάτων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της Ευρώπης.

Το επισυναπτόμενο μνημόνιο αποτυπώνει τη θέση της Επιτροπής στο διάλογο που έχει ανοίξει για τη θέσπιση Εθνικού πλαισίου προσόντων του τεχνικού κλάδου.

Το Μνημόνιο ΕΔΩ

http://www.ntua.gr/announcements/rector/an_16_8342.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails