Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Απειλούν με λουκέτο στα Τ.Ε.Ι


Απο την Espresso
27/08/2009
Σ.Δ

Κλειστές θα βρουν οι φοιτητές τις πόρτες των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων τον προσεχή Οκτώβρη, εφόσον μέχρι τότε δεν εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ

Οι πρόεδροι και οι καθηγητές των ιδρυμάτων κλιμακώνουν τον αγώνα τους για τη νομοθετική κατοχύρωση των είκοσι δύο ειδικοτήτων που εκκρεμούν και προχωρούν στην πλήρη -διοικητική και εκπαιδευτική- αναστολή της λειτουργίας των ΤΕΙ για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, αλλά στη συνέχεια τα ΤΕΙ θα βάλουν λουκέτο, αναστέλλοντας ακόμη και την εγγραφή των νεοεισαχθέντων φοιτητών.

Μιλώντας στην «Espresso» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ (ΟΣΕΠ) Γιάννης Τσάκνης ανέφερε ότι τα προεδρικά διατάγματα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των είκοσι δύο ειδικοτήτων λιμνάζουν στα συρτάρια των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι δεν βάζουν τις απαραίτητες υπογραφές, επειδή, όπως καταγγέλλει, «προστατεύουν το Τεχνικό και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο».

Η κόντρα των αποφοίτων της τεχνολογικής εκπαίδευσης με τα πολυτεχνεία και τα τεχνικά επιμελητήρια κρατάει χρόνια, αλλά ο αναβρασμός στο χώρο των ΤΕΙ εντάθηκε φέτος, εξαιτίας α) της αναδίπλωσης του υπουργείου Παιδείας που προχώρησε σε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ (στο άρθρο 18) ύστερα από αντιδράσεις των πρυτάνεων των πολυτεχνείων και του Τεχνικού Επιμελητηρίου και β) της επικείμενης αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολεγίων.

Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει μικτή επιτροπή των ΤΕΙ (αποτελούμενη από προέδρους, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους επαγγελματικών ενώσεων) προκειμένου να συντονίσει τις κινητοποιήσεις. Παράλληλα θα επιδιώξει άμεση συνάντηση με τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails