Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας: Συνάντηση για τα Επαγγελματικά Προσόντα & Δικαιώματα

23 / 03 / 2010

Σήμερα, Τρίτη 23/03/2010, ο Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Ιωάννης Πανάρετος συναντήθηκε με τον κ. Παύλο Καρακολτσίδη, Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπο της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ, τον κ. Ιωάννη Αλαβάνο, Πρόεδρο του ΤΕΕ, τον κ. Δημήτρη Δημόπουλο, Πρόεδρο του ΕΕΤΕΜ, τον κ. Μαρκόπουλο Θεόδωρο, Πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, τον κ. Πελοπίδα Καλλίρη, Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τον κ. Δημήτρη Βερβεσό, αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τον κ. Κωνσταντόπουλο Ιωάννη, εκπρόσωπο του κλάδου των Τ.Ε. Γεωτεχνικού και τον κ. Χρήστο Σαρηγιαννίδη, εκπρόσωπο του κλάδου των Τ.Ε. Οικονομικών-Λογιστικής, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τα επαγγελματικά προσόντα και δικαιώματα...






Η συνάντηση έγινε σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα. Όλοι οι παρευρεθέντες διατύπωσαν τις απόψεις τους τόσο για το υπό συζήτηση θέμα όσο και για τον γενικότερο ανασχεδιασμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην χώρα.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις μέχρι τώρα ενέργειές του για την ολοκλήρωση των ΠΔ για τα επαγγελματικά δικαιώματα που εκκρεμούν.

Ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα σταλούν σε όλους τους ενδιαφερόμενους τα αναμορφωμένα σχέδια προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους μέχρι τις 30 Απριλίου 2010.

Επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης ότι την ευθύνη για την απονομή των επαγγελματικών δικαιωμάτων θα πρέπει να έχουν οι διευρυμένοι επαγγελματικοί φορείς.

Τέλος, ζήτησε από τους παρισταμένους να διατυπώσουν τις απόψεις τους για το ενδεχόμενο υιοθέτησης από όλους τους επαγγελματικούς φορείς της πρακτικής που ακολουθεί ο δικηγορικός σύλλογος, σύμφωνα με την οποία, μέλη στον σύλλογο εγγράφονται όσοι πτυχιούχοι της Ελλάδας και του εξωτερικού επιτυγχάνουν σε εξετάσεις που διενεργεί ο ίδιος ο σύλλογος.

http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=1121

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails