Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Μ. Γιαννάκης: Τραγικές καθυστερήσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Απο τα Parapolitika.gr
27/03/2010

«Καλούμε τον πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά και άμεσα, ώστε να σταματήσουν οι παλινωδίες της εξωκοινοβουλευτικής υπουργού του», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης.

Κάνει λόγο για καθυστερήσεις, έλλειψη σχεδίου, διαφωνίες μεταξύ υπουργών για τη χάραξη μιας κοινής πολιτικής απέναντι σε σύνθετα προβλήματα και για αδυναμία του πρωθυπουργού να συντονίσει την κυβέρνησή του, που οδηγούν τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των καθυστερήσεων είναι και το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας (ΑΠΕ)», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ «η υπουργός ΠΕΚΑ σε εβδομαδιαία βάση ανακοινώνει ότι θα φέρει το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ στη Βουλή, μήνες τώρα, για να αυτοδιαψευστεί την επομένη. Το νεοσύστατο Υπουργείο ΠΕΚΑ βρήκε ένα έτοιμο και, μετά από μακρά διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, ώριμο νομοσχέδιο. Έκτοτε, αυτό μεταβάλλεται, μετά από πιέσεις διαφόρων ομάδων συμφερόντων, επαναδιαβουλεύεται, κατατίθεται, αποσύρεται και επανακατατίθεται με μια πρωτοφανή ανευθυνότητα και ερασιτεχνισμό. Οι πρακτικές αυτές εκθέτουν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, τη στιγμή που χιλιάδες επενδυτές περιμένουν, μήνες τώρα, να επενδύσουν στην "πράσινη οικονομία"».LinkWithin

Related Posts with Thumbnails