Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Η Διαμαντοπούλου άδειασε τον υφυπουργό για τη βάση του 10

Απο τα Νέα
Του Νίκου Μάστορα
21/11/2009

Με το γάντι άδειασε τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο χθες η Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τις αιχμές του ότι το θέμα της βάσης του δέκα, την κατάργηση της οποίας προανήγγειλε η υπουργός, «δεν πρέπει να ανοίγει και να κλείνει με επικοινωνιακό τρόπο».

Η υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει μία πολιτική και μία επικοινωνιακή γραμμή, η οποία είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας της πολιτικής ηγεσίας του. Ωστόσο πρόσθεσε με νόημα ότι σε κάθε υπουργείο την ευθύνη την έχει ο υπουργός και ο Πρωθυπουργός.

Η ένταση στο υπουργείο Παιδείας προκλήθηκε προχθές όταν ο κ. Πανάρετος, έπειτα από δηλώσεις της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου ότι το ΠΑΣΟΚ θα τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για κατάργηση της βάσης του δέκα, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η προσέγγιση τέτοιων θεμάτων με επικοινωνιακό τρόπο δεν βοηθά στη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Κατόπιν βέβαια ο υφυπουργός Παιδείας ένιωσε την ανάγκη να διευκρινίσει, με κείμενο στην προσωπική ιστοσελίδα του, ότι εννοούσε πως «η καθιέρωση και άρα όχι η προαναγγελία για κατάργηση- της βάσης του δέκα έγινε για επικοινωνιακούς λόγους» και συνεπώς η άποψη που διατύπωσε δεν διαφέρει σε τίποτα από την άποψη που έχει διατυπώσει η υπουργός.

Το πόρισμα. Κατά τα άλλα, η κ. Διαμαντοπούλου παρέλαβε χθες επισήμως το πόρισμα της επιτροπής Μπαμπινιώτη με τις γνωστές πλέον προτάσεις για τις αλλαγές στο Εξεταστικό και σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Το πόρισμα θα αποτελέσει τη βάση για τις αλλαγές, οι οποίες θα συζητηθούν ξανά στο αναβαθμισμένο σε ανεξάρτητη αρχή Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας. Η υπουργός Παιδείας δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για τις άλλαξε, εκτιμάται όμως ότι οποιαδήποτε απόφαση για αλλαγή του Εξεταστικού θα εφαρμοστεί έπειτα από 4 ή 5 έτη ώστε να μην υπάρξει αιφνιδιασμός.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails