Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Επιστολή ΔΑΚΕ ΕΕΤΕΜ στον Υπουργό Παιδείας

Προς: κο Ευριπίδη Στυλιανίδη,
Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων
Κοινοποίηση: κο Σπύρο Ταλιαδούρο,
Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων
26/11/2008

ΘΕΜΑ: «Αίτημα για επείγουσα συνάντηση μαζί σας»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια των προηγούμενων επιστολών μας, σας παρακαλούμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση με το Προεδρείο της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. αλλά και με την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.
Αναμφισβήτητα οι επανειλημμένες ορθές δημόσιες δηλώσεις σας για την απαράδεκτη, εμπαθή και απόλυτα αντιεπιστημονική στάση του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, έχουν δημιουργήσει αίσθημα αισιοδοξίας στον Κλάδο μας, καθώς ελπίζουμε ότι η σημερινή Κυβέρνηση και εσείς προσωπικά θα τολμήσετε να συγκρουστείτε και θα δώσετε λύση στο χρόνιο πρόβλημα των Επαγγελματικών μας Δικαιωμάτων.
Είναι αλήθεια ότι μόνο εσείς και ο Απόστολος Κακλαμάνης τολμήσατε να καταγγείλετε το ΤΕΕ από το Βήμα της Βουλής.
Περιμένουμε βέβαια την άμεση ολοκλήρωση της επίμονης και συστηματικής προσπάθειας που έχει εδώ και 4 ½ χρόνια ξεκινήσει ο Υφυπουργός Παιδείας ο κος Ταλιαδούρος, ο οποίος -κατά κοινή ομολογία- τιμά με την υπευθυνότητα και την εργατικότητά του το ρόλο που του έχει εμπιστευτεί ο Πρωθυπουργός.
Είναι σαφές ότι οι Μηχανικοί Τ.Ε. περιμένουν από εσάς την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων με τα Επ.Δικαιώματά μας και όχι από το ΤΕΕ.
Η μη έκδοσή τους θα βαρύνει την Κυβέρνηση που δεσμεύθηκε προεκλογικά. Στην περίπτωση που το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν υπογράψει το Σχέδιο του Διατάγματος που του έχετε στείλει, οι πολίτες δεν θα τιμωρήσουν το συγκεκριμένο Υπουργό αλλά την Κυβέρνηση συνολικά.
Σημειώνουμε ότι στον Κλάδο μας επικρατεί αναστάτωση μετά τη συνέντευξη που δώσατε στην τηλεόραση της ΝΕΤ το πρωί της Κυριακής 23/11. Στη συνέντευξή σας αναφέρατε ότι απόφοιτοι των ΤΕΙ θα έχουν Επαγγελματικά Δικαιώματα υποδεέστερα από τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πανεπιστημίων (δηλαδή «ποσόστωση).. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη φράση δεν εκφράζει τις απόψεις σας, αλλά είναι προϊόν φραστικού λάθους.
Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ οι οποίοι μετά τους Νόμους 2916/2001 και 3549/2006, είναι απόφοιτοι της Ανώτατης Εκπαίδευσης, δεν θα έχουν Επαγγελματικά Δικαιώματα αποφοίτων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Σας ζητούμε άμεση συνάντηση για να βοηθήσουμε την προσπάθειά σας. Δεν είναι λογικό να συνομιλείτε με το ΤΕΕ για τα Επαγγελματικά Δικαιώματά μας και να μην συνομιλείτε με τον Επίσημο Επαγγελματικό και Επιστημονικό Φορέα των Μηχανικών Τ.Ε.
Πιστεύουμε ότι –παρά τη σημερινή μεγάλη καθυστέρηση- η Κυβέρνησή μας, η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή θα δώσει λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα. Επίσης θα δώσει λύση στην άρνηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος να εγγράψει ως μέλη τους αποφοίτους των Σχολών Μηχανικών των ΤΕΙ, τη στιγμή που μετά την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 89/48, απόφοιτοι Ιδρυμάτων τριετούς διάρκειας φοίτησης από την Ε.Ε. εγγράφονται πλέον ως πλήρη μέλη στο ΤΕΕ και παίρνουν από αυτό Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Μηχανικού. Ακόμη, θα δώσει τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς που διέπει το Επάγγελμα του Μηχανικού στη χώρα μας με βάση Νόμους του 1934… Η εξέλιξη με τα ΚΕΣ άλλωστε πιέζει ασφυκτικά…

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
η Πανελλήνια ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. αλλά και ολόκληρος ο Κλάδος μας είναι στο πλευρό σας για να πετύχουμε όλα όσα μας αξίζουν.
Κάθε καθυστέρηση όμως δημιουργεί αμφιβολία και επιτείνει την αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης.

Για την
Πανελλήνια Δ.Α.Κ.Ε. Μηχανικών Τ.Ε.
ο Πρόεδρος
Δημήτρης Σιάχος

Τα μέλη του Προεδρείου
Γιάννης Αίσωπος Παναγιώτης Τσιρογιάνης
Γιώργος Καραγιάννης Αποστόλης Μητσιόπουλος


* Σημειώνουμε ότι η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. (Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών), είναι ο επιστημονικός και επαγγελματικός φορέας των Μηχανικών Τ.Ε.
Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. αριθμεί σήμερα 45 χιλιάδες μέλη και έχει πανελλήνια οργανωτική δομή με Περιφερειακά Τμήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails