Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των μηχανικών δημοσιων υπαλλήλων

Τριάντα τέσσερις δημοπρασίες έργων συνολικού προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ ακυρώθηκαν χθες λόγω της τρίωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας των διπλωματούχων μηχανικών του Δημοσίου.
Στην Αττική η στάση ήταν τετράωρη, ενώ σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες ΠΟΣΥΥΠΕΧΩΔΕ & ΠΟΜΥΤΕΔΥ πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση μπροστά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (πεζόδρομος Κοραή), με κοινό αίτημα τη διασφάλιση των επιδομάτων τους, τα οποία τίθενται υπό αμφισβήτηση μετά την ψήφιση του φορολογικού νόμου.
Άκαρπη απέβη η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών ομοσπονδιών με τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Λέγκα. Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Δ. Κατσιγιάννης, με τους οποίους συναντήθηκαν αργότερα, "δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν για την εξεύρεση λύσης".
Όπως είναι γνωστό, οι διπλωματούχοι μηχανικοί, πέραν των άλλων κινητοποιήσεων, απέχουν από συμβούλια και επιτροπές αρμοδιότητάς τους (ΕΠΑΕ, ΣΧΟΠ, Συμβούλια Δημοσίων Έργων κ.λπ. σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο) μέχρι τις 21.11.08.

Η ΑΥΓΗ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails