Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Μην περιμένουν «άσπρη μέρα»

Μετά το ΤΕΙ Πειραιά που ανακοίνωσε δυο μέρες αναστολή της λειτουργίας του, διαμαρτυρόμενο για την υποχρηματοδότηση και αφήνοντας στο απυρόβλητο όλη την υπόλοιπη καταιγίδα της κυβερνητικής πολιτικής και των αναδιαρθρώσεων στην ανώτατη εκπαίδευση... Μετά το ΤΕΙ Δράμας, όπου ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, από κοινού, καλούν τη διοίκηση να διεκδικήσει χρήματα για το Ιδρυμα (μόνον αυτό και τίποτε άλλο) και σε αντίθετη περίπτωση μιλούν για κλείσιμο του Ιδρύματος...

...τη σκυτάλη πήρε και το ΤΕΙ Αθήνας. Σ' αυτήν την περίπτωση, το Ιδρυμα εμφανίζεται πιο ...προσεκτικό. Ετσι, ξεκινάει την ανακοίνωσή του με το θέμα των κολεγίων, λέει ότι οι εξελίξεις με την ευρω-οδηγία θα έχουν τρομερές συνέπειες στη λειτουργία όλων των Τμημάτων ΤΕΙ και στο διά ταύτα: Αποφασίζει αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος την Τετάρτη 19 και την Τρίτη 25 Νοέμβρη, με αίτημα την αύξηση της χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων... άντε και των αποδοχών του εκπαιδευτικού προσωπικού! Κανένα αίτημα για μη εφαρμογή της ευρω-οδηγίας, μη εφαρμογή του νόμου που ψήφισε το καλοκαίρι η κυβέρνηση για τα κολέγια, κανένα αίτημα για το νόμο - πλαίσιο, την αξιολόγηση κτλ.

Με τέτοιες κινήσεις (που φωνάζουν από μακριά ΠΑΣΟΟΟΟΚ!), δεν υπάρχει περίπτωση τα ΤΕΙ να δουν «άσπρη μέρα», όπως δεν είδαν «άσπρη μέρα», αλλά εμπαίχτηκαν οικτρά, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, και με την υποχρηματοδότηση, και με την ψευτοανωτατοποίηση.

Άρθρο: Ριζοσπάστης

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails