Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Παρέμβαση Αυγενάκη: «Λύση για τις διώξεις μηχανικών και ιδιοκτητών με υπερβάσεις σε κτίρια, οι οποίες δηλώθηκαν και κατεβλήθησαν πρόστιμα»

14 Απριλίου 2014
Αθήνα, 09-04-2014
                          


Στο θέμα των διώξεων μηχανικών και ιδιοκτητών που έχουν υπογράψει προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν κτίρια που έκαναν υπερβάσεις της άδειας, αλλά με τον ν. 4178/2013 δηλώθηκαν και καταβλήθηκαν τα πρόστιμα, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.κ. Ιωάννη Μανιάτη και Χαράλαμπο Αθανασίου.


Όπως υπογραμμίζει ο κ. Λ. Αυγενάκης: «ασκούνται διώξεις εις βάρος μηχανικών και ιδιοκτητών κτιρίων από υπεύθυνες δηλώσεις που έχουν υπογράψει προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν κτίρια που είχαν οικοδομική άδεια, αλλά έκαναν και υπερβάσεις της άδειας. Ωστόσο, αφότου οι υπερβάσεις δηλώθηκαν σύμφωνα με το νόμο 4178/2013, κατεβλήθησαν τα νόμιμα πρόστιμα και οι κατασκευές αυτές νομιμοποιήθηκαν, για δικογραφίες επί των οποίων δεν έχουν εκδοθεί αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, οι μηχανικοί και ιδιοκτήτες ζητούν να τεθούν στο αρχείο οι εν λόγω υποθέσεις και να γίνει παύση των ποινικών διώξεων. Η θέση στο αρχείο μπορεί να γίνει, εφόσον δεν έχει  εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση επ’ αυτών, με βεβαίωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης ότι η αυθαίρετη κατασκευή δηλώθηκε και εξοφλήθηκε το ειδικό πρόστιμο κατά τις διατάξεις της νομοθεσίας.»
                                                                                       
Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ερωτά τα αρμόδια Υπουργεία εάν προτίθενται να προβούν σε κάποια νομοθετική ρύθμιση δίνοντας λύση, όπως ζητούν ιδιοκτήτες και μηχανικοί, στις περιπτώσεις όπου οι υπερβάσεις δηλώθηκαν σύμφωνα με το νόμο 4178/2013, κατεβλήθησαν τα νόμιμα πρόστιμα και οι κατασκευές αυτές νομιμοποιήθηκαν.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails