Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας


«Απαράδεκτο και προσβλητικό για το σύνολο των αποφοίτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας είναι το σχέδιο διαβούλευσης για τις αρχές που πρέπει να διέπουν τη Δημιουργία ενός υποτιθέμενου “Ενιαίου Επιμελητηριακού Φορέα Μηχανικών”, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος.

Εκτός από ατυχής, είναι και επικίνδυνη η επιλογή του Υπουργείου Παιδείας. Ανίκανο να δώσει λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ, επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο του “κοινωνικού αυτοματισμού”.
Με την πρότασή του το Υπουργείο Παιδείας έρχεται, όχι μόνο να “επενδύσει” στη διαχρονική διαφωνία των Μηχανικών Πολυτεχνικών Σχολών και των Μηχανικών ΤΕΙ, αλλά και να δημιουργήσει και νέα διαφωνία μεταξύ των αποφοίτων ΤΕΙ πριν και μετά το 2001.
Το “τέχνασμα” του κ. Πανάρετου είναι ατυχές και επικοινωνιακά, αλλά και ουσιαστικά, καθώς άλλωστε η δομή και λειτουργία των Επιμελητηρίων στη χώρα μας δεν είναι θέμα ευθύνης του Υπουργείου του.
Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να σταματήσει τους επικίνδυνους επικοινωνιακούς “τακτικισμούς” του και να προχωρήσει στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ, αξιοποιώντας τα Προεδρικά Διατάγματα που βρήκε έτοιμα από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails