Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Επιστολή Υποψηφιότητας του Συνάδελφου Τριαντάφυλλου Λαθουρά απο το Π.Τ Κατερίνης

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
( Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. )
Κατερίνη 26/3/2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Συναδέλφισσα – συνάδελφε

Την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 θα διεξαχθούν οι εκλογές της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ), τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Σε μια περίοδο σημαντικών εξελίξεων σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο, ο κλάδος μας συνεχίζει να αντιμετωπίζει όχι μόνο τα ίδια χρόνια προβλή-ματα αλλά και ακόμη περισσότερα.
• Την ώρα που το ΤΕΕ, αντικαθιστώντας κράτος και υπουργεία, στέλνει στις πολεοδομίες ονομαστικές (!!) λίστες συναδέλφων μας και ζητά την απαγόρευση υπογραφής τοπογραφικών
• Την ώρα που ο ΦΠΑ των υλικών κατασκευής έχει φτάσει στο 23% χωρίς καμία απολύτως διαμαρτυρία μας, ενώ άλλες επαγγελματι-κές ομάδες έχουν καταφέρει, και μπράβο τους, να μειώσουν τον ΦΠΑ στο 6% (!!). Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, ο ΦΠΑ 23% των υλικών και ο ΦΠΑ 23% της αγοραπωλησίας αγγίζει το 1/3 της εμπορικής αξίας μιας απλής κατοικίας…
• Την ώρα που αντί σήμερα να πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ( από τις συνδρομές μας ) για εξώδικα τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις, πιθανότατα το πρόβλημα να είχε λυθεί σήμερα εάν η κεντρική διοίκηση της ΕΕΤΕΜ είχε αντιμετωπίσει διαφορετικά τις προσκλήσεις του ΤΕΕ για διάλογο το 2007.
• Την ώρα που οι περισσότεροι ιδιώτες συνάδελφοι μας βλέπουν τα γραφεία τους άδεια από πελάτες και την ανασφάλεια να μεγαλώνει από τις δυσμενέστατες οικονομικές συγκυρίες…..
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ






Δε μας φταίει το «κακό» ΤΕΕ. Εκείνοι κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν καλά.
Μας φταίει η έλλειψη καθημερινής ενημέρωσης μεταξύ μας με όλα τα μέσα επικοινωνίας ( τηλέφωνα, φαξ,περιοδικά, εφημερίδες, επι-στολές, mail, ηλεκτρονικά sites )
Μας φταίει η παράλογη συμμετοχή των τοπικών τμημάτων στα έξοδα της κεντρικής διοίκησης της Αθήνας (το 70% των συνδρομών μας πηγαίνει στην κεντρική διοίκηση και από εκεί, σε πληρωμές δικηγόρων για διάφορα εξώδικα και καταγγελίες εκ των υστέρων, αντί να συμβαδίζουμε με τα γεγονότα και να λαμβάνουμε μέρος σε αυτά). Μόνο στο τμήμα Πιερίας, που θεωρείται από τα μικρά τμήματα, το 70% των συνδρομών μας που στάλθηκε στην Αθήνα την τελευταία πενταετία ξεπερνά τις 10.000 ευρώ…
Μας φταίει που στις τοπικές κοινωνίες, την ΕΕΤΕΜ δεν την ξέρει κανείς. Φανταστείτε ότι κάποιοι μας μπερδεύουν με εταιρεία κουφωμάτων…
Μας φταίει η ηττοπάθεια που έχουμε απέναντι στο ΤΕΕ και η συνήθεια που έχουμε να ζητιανεύουμε ό,τι και αν περισσέψει. Είμαστε επιστήμονες και θα έπρεπε να έχουμε αυτά που μας ανήκουν. Με αξιοπρέπεια. Ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα.
Μας φταίει που σε μια εποχή όπου έχει σημασία και ο τελευταίος πελάτης, η οποιαδήποτε αμοιβή και όπου η μικρότερη δουλειά είναι αναγκαία, δεχόμαστε μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματα του κλάδου μας, χωρίς να έχουμε σύγχρονες, δυναμικές και δραστικές θέσεις προς τους αρμοδίους και την κοινωνία.
Για όλα τα παραπάνω και για δεκάδες ακόμη ζητήματα, θέτω την υποψηφιότητα μου στο Τοπικό Περιφερειακό τμήμα Πιερίας :

ΛΑΘΟΥΡΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Δεν έχουμε προσωπικές φιλοδοξίες. Θέλουμε απλώς, στον ελεύθε-ρο χρόνο μας και χωρίς πολλά λόγια, με δυναμική εκπροσώπηση, να δημιουργήσουμε ένα τοπικό τμήμα ισάξιο των κόπων όλων των συναδέλφων μας.

Ζητάμε και τη δική σου βοήθεια με την ψήφο σου στις εκλογές της ΕΕΤΕΜ, 3 και 4 Απριλίου 2011, στα γραφεία μας, Γ. Ολυμπίου 1 στην Κατερίνη, από το πρωί έως αργά το απόγευμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας κιν. 6937695420
2351 0 35681



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails