Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Απαράδεκτο να αναγνωρίζονται τα ΙΕΚ και οχι τα ΤΕΙ


Απο το newspost.gr
Eπιστολή στην υπουργό Παιδείας έστειλε σήμερα η Ομοσπονδία Καθηγητών ΤΕΙ διαμαρτυρόμενη για το Σχέδιο που αφορά στον επιμελητηριακό φορέα για τους μηχανικούς, που δόθηκε πριν από λίγες μέρες στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των καθηγητών των ΤΕΙ χαρακτηρίζουν στην επιστολή τους “απαράδεκτο” το σχέδιο και ειδικότερα παρατηρούν οτι δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Παιδείας να μην αναγνωρίζει τα ΤΕΙ ως Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ισότιμα με τα Πανεπιστήμια, οπως προβλέπει η νομοθεσία (Ν. 2916/2001) και να διαχωρίζει τους πτυχιούχους ΤΕΙ σε πριν και μετά το νόμο αυτ'ο αλλά και να θεωρεί τους αποφοίτους ΙΕΚ και άλλων τεχνικών σχολών ανώτερους από τους πτυχιούχους ΤΕΙ πριν το ν. 2916/2001

Οι καθηγητές επιφυλάσσονται να καταθέσουν με λεπτομέρειες τις προτάσεις τους. Μάλιστα τονίζουν ότι σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι όλοι οι πτυχιούχοι του ΤΕΙ είναι ισότιμοι μεταξύ τους, και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ισότιμοι με τους πτυχιούχους 4ετούς φοίτησης των πανεπιστημιακών σχολών της ημεδαπής και αλλοδαπής.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails