Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

54,6% το ποσοστό της Π.Α.Σ.Κ στην Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤIΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.I / Ε.Ε.Τ.Ε.Μ (Π.Α.Σ.Κ)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944283705 & 2102401705



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
54,6% το ποσοστό της Π.Α.Σ.Κ στην Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.



Αθήνα 05-04-2011
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκλογικές διαδικασίες της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας.
Κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες και αντιμέτωποι με την επίθεση που δέχονται από τον κρατικό μηχανισμό (Υπουργεία, Δημόσιες Υπηρεσίες κλπ), ο οποίος καταπατά κάθε έννοια δικαίου, οι συνάδελφοι (ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, στελέχη τεχνικών εταιρειών, εκπαιδευτικοί, εργολήπτες και εκατοντάδες νέοι Μηχανικοί), με την ψήφο τους στήριξαν την Π.Α.Σ.Κ – Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, αυξάνοντας το ποσοστό κατά 2,5% από τις εκλογές του 2008, επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο:
 την αγωνιστικότητα, τη συνέπεια και τη σωστή αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί ΤΕΙ και ισοτίμων σχολών,
 το όραμα και τη προοπτική που δίνει η παράταξή μας στον κλάδο,
 την προσπάθεια για ενότητα και κοινή δράση όλων των συναδέλφων,
 την ανάδειξη της Ένωσης σε φορέα κύρους και υπολογίσιμης δύναμης.
Τα αναλυτικά τα ποσοστά όλων των παρατάξεων καθώς και οι έδρες που έλαβαν στην Κεντρική Διοικούσα Επιτροπή είναι:

Παράταξη Ποσοστό Κ.Δ.Ε
ΠΑΣΚ 54,6% 8 Έδρες
ΔΑΚΕ 25,1% 4 Έδρες
ΔΠΚΣ 12,2% 2 Έδρες
Αρισ. Συσπείρωση 8,1% 1 Έδρα





Ηττημένη των εκλογών είναι η παράταξη της ΔΑΚΕ, η οποία έχασε 5,5% και μια έδρα.
Τα εκλεγμένα στελέχη της Π.Α.Σ.Κ στην Κεντρική Διοίκηση της Ένωσης, σε συνεργασία με τα στελέχη της παράταξης ανά την Ελλάδα, σοφότεροι και εμπειρότεροι, μέσα σε πνεύμα ενότητας, κινητοποιώντας και δραστηριοποιώντας όλους τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα, θα συνεχίσουν – με όλες τους τις δυνάμεις – την προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα.
 Καλούμε τη νέα Διοίκηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Μηχανικών Τ.Ε.Ι με την ίδια αγωνιστικότητα και συνέπεια.
 Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να παρέμβει στα αρμόδια Υπουργεία, τα οποία δρουν ως “παραρτήματα” των γνωστών συντεχνιών.
 Καλούμε τους Βουλευτές μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, Πτυχιούχους υπολοίπων Σχολών Τ.Ε.Ι, αλλά και όσους Βουλευτές διαχρονικά υποστηρίζουν έμπρακτα τα Τ.Ε.Ι και τους Πτυχιούχους τους να συνεχίσουν να υπερασπίζονται την ισονομία και ισοπολιτεία.
 Καλούμε τα χιλιάδες μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ να συστρατευθούν στην προσπάθεια της νέας Διοίκησης της Ένωσης για την οριστική απελευθέρωση του επαγγέλματος του Μηχανικού από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Η νίκη ανήκει στα χιλιάδες μέλη και στελέχη της παράταξης.

Γραφείο Τύπου Π.Α.Σ.Κ / Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails