Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Δελτίο τύπου ΔΑΚΕ ΕΕΤΕΜ σχετικά με Δελτίο τύπου ΤΕΕ

12 Δεκεμβρίου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το απαράδεκτο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε εχθές το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος η ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Από τα γραφόμενα του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι ο κος Αλαβάνος βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και πανικό.
Από τη μια αξιώνει να είναι πρόεδρος του Φορέα που λειτουργεί ως Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας και από την άλλη αγνοεί ότι δεν υπάρχει ΔΑΚΕ Τεχνολόγων αλλά ΔΑΚΕ Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Προφανώς ο Πρόεδρος δεν θέλει να αποδεχθεί ότι οι απόφοιτοι των Τμημάτων ΣΤΕΦ των ΤΕΙ είναι Μηχανικοί και ότι τα ΤΕΙ ανήκουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση μαζί με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία κατά την έννοια του άρθρου 16, παρ. 5 του Συντάγματος.
Μας κάνει εντύπωση η επίθεση του κου Αλαβάνου εναντίον μας, όταν η φωνή της παράταξής μας είναι η μοναδική οργανωμένη φωνή του χώρου μας, η οποία πάγια δηλώνει ότι αντίπαλός μας δεν είναι το ΤΕΕ αλλά η αδράνεια της Πολιτείας.
Είμαστε οι μοναδικοί που αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια για Ένα Νέο Ενιαίο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος του οποίου μέλη θα είναι όλοι οι Μηχανικοί της χώρας (ΠΕ & ΤΕ).
Επίσης είμαστε οι πρώτοι που έχουμε επιμείνει στην πρόταση για διάλογο μεταξύ ΕΕΤΕΜ και ΤΕΕ.
Δυστυχώς με τη στάση του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ επιβεβαιώνει αυτούς που υποστηρίζουν ότι το ΤΕΕ είναι η χειρότερη συντεχνία της Χώρας, ότι υπάρχει μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας κλειστής ομάδας ανθρώπων και ότι κανείς δεν πρέπει να μπαίνει στην παγίδα να συνδιαλέγεται μαζί τους.
Άλλωστε η υποκρισία τους ξεχειλίζει. Τους ενοχλούν τα Ανώτατα, Τετραετούς φοίτησης ΤΕΙ αλλά δεν μιλάνε για τους αποφοίτους Ιδρυμάτων Τριετούς Διάρκειας Φοίτησης της Ε.Ε. που είναι υποχρεωμένοι πλέον να εγγράφουν στα Μητρώα του ΤΕΕ και να τους δίνουν Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος, δεν μιλάνε για τις αμφιβόλου ποιότητας σπουδές σε Πολυτεχνεία των πρώην Ανατολικών χωρών τους αποφοίτους των οποίων έχουν επίσης εγγράψει στα Μητρώα τους, δεν λένε καν ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΤΕΕ έχει το δίπλωμά του μετά από τετραετείς σπουδές.. Δεν τολμούν να μιλήσουν καν για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Επαγγέλματος του Μηχανικού στη χώρα, δεν αναφέρουν καν ότι το Επάγγελμα του Μηχανικού στη χώρα μας ρυθμίζεται από Νομοθετικές ρυθμίσεις της δεκαετίας του 1930.
Συγχαίρουμε τον Υπουργό Παιδείας κο Στυλιανίδη καθώς είναι ο πρώτος εν ενεργεία Υπουργός Παιδείας που κατήγγειλε το ΤΕΕ από το Βήμα της Βουλής. Θυμίζουμε επίσης ότι και ο Απόστολος Κακλαμάνης είχε πέρυσι καταγγείλει το ΤΕΕ από το Βήμα της Βουλής.
Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων για έκδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων και το Υπουργείο Ανάπτυξης να διορθώσει άμεσα το Σχέδιο ΠΔ για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές, αδιαφορώντας για τους λεονταρισμούς της γνωστής παλαιολιθικής Συντεχνίας του ΤΕΕ.
Σε ότι αφορά την επίμαχη επιστολή μας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, σημειώνουμε ότι αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι οι συντάκτες του Σχεδίου του Π.Δ. για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές οι οποίοι συνέταξαν το συγκεκριμένο σχέδιο «κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μιας συγκεκριμένης ομάδας Μηχανικών». Αντιδράσαμε και αντιδρούμε στην πρόταση να λειτουργήσει το ΤΕΕ ως Φορέας διεξαγωγής εξετάσεων και Πιστοποίησης των Ενεργειακών Επιθεωρητών στη χώρα μας, καθώς η μέχρι σήμερα στάση του ΤΕΕ, δεν μας πείθει ότι οι Μηχανικοί Τ.Ε. θα τύχουν αμερόληπτης αντιμετώπισης. Γιατί να οριστεί το ΤΕΕ ως Φορέας Πιστοποίησης όταν στη χώρα μας ήδη λειτουργεί το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ως εγκεκριμένος Φορέας Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων;
Με ποιο σκεπτικό θα πρέπει να περνούν από τη διαδικασία των εξετάσεων του ΤΕΕ, οι Ενεργειακοί Επιθεωρητές που έχουν πιστοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν ο Νόμος 3661/2008, εναρμονίζει το Ελληνικό Δίκαιο με την Κοινοτική Οδηγία 2002/91;
Παρά την απαράδεκτη μέχρι σήμερα στάση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. καλεί τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ σε διάλογο με θέμα την αναμόρφωση του Επαγγέλματος του Μηχανικού στη χώρα, ώστε με από κοινού συνεργασία να λήξει επιτέλους το αναχρονιστικό καθεστώς του 1930.



Γραφείο Τύπου
Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails