Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Συνάντηση εξηγήσεων ή έκδοσης Επαγγελματικών Δικαιωμάτων?

Προς: κο Γιάννη Αλαβάνο,
Πρόεδρο Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
1/12/2008

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση εξηγήσεων ή έκδοσης Επαγγελματικών Δικαιωμάτων?»

Κύριε Πρόεδρε,
Σήμερα για άλλη μια φορά, ενημερωθήκαμε από τα Δελτία Τύπου ότι θα συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο (και μόνον τώρα άραγε ή τουλάχιστον τα τελευταία 50 έτη?) η Τριτοβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση. Επίσης μάθαμε ότι αύριο θα συζητηθούν τα ζητήματα των επαγγελματικών δικαιωμάτων που απασχολούν τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Από όσο μπορώ να γνωρίζω από το έτος 2007 και μετά τη ψήφιση του Νόμου 3549 της Υπουργού κας Μ.Γιαννάκου έχει ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ και πλήρως θεσμοθετηθεί η Ανώτατοποίηση των ΤΕΙ. Κύριοι όσο και αν δεν εξυπηρετεί κάποιους, ΤΑ ΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ!
Η σύσκεψη που θα γίνει αύριο μπορεί να έχει μόνον απολογητικό χαρακτήρα για όσα έχουν ειπωθεί τον τελευταίο καιρό για τα ΤΕΙ και τους απόφοιτους τους. Σε καμία περίπτωση το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν καθορίζεται ούτε από το ΤΕΕ , ούτε από τον Πρύτανη, ούτε από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ ή της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών ΤΕΙ.
Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης εξαρτάται από τον Υπουργό Παιδείας και τους συναρμόδιους για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα Υπουργούς και μόνον.
Όλα τα υπόλοιπα θεωρούμε ότι είναι προσπάθειες εκμετάλλευσης και δημιουργίας εντυπώσεων.

Αίσωπος Α. Ιωάννης
Ηλεκτρολόγος Μηχ/κος ΤΕ
Μέλος ΚΔΣ ΕΕΤΕΜ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails