Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΤΕΜ 12 η Συνεδρίαση ΣΑΤΕ

Αθήνα, 19-12-2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

12η Συνεδρίαση του Σ.Α.Τ.Ε.
Αποφάσεις για τα εκκρεμή Π.Δ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 12η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σ.Α.Τ.Ε – Ε.ΣΥ.Π στην οποία συζητήθηκαν:
1. Τα περιεχόμενα σπουδών των Τμημάτων Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων (ΤΕΙ Πάτρας), Ηλεκτρολογίας (ΤΕΙ Καβάλας), Ιατρικών Εργαστηρίων (ΤΕΙ Λάρισας)
2. Πρόταση για ίδρυση Κέντρου Τεχνολογικής έρευνας στο ΤΕΙ Μεσολογγίου
3. Πρόταση για ίδρυση νέων ερευνητικών τομέων στο Κ.Τ.Ε Δυτ. Μακεδονίας
4. Τα σχέδια Π.Δ/των για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Τμημάτων Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Ενεργειακής Τεχνολογίας, Αυτοματισμού, Ναυπηγικής, Κλωστοϋφαντουργίας, Τεχνολογίας Αεροσκαφών, Οχημάτων, Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Τα Σχέδια αυτά, με βάση τις εισηγήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής που είχε συγκροτήσει το ΥΠ.Ε.Π.Θ και τις τροποποιήσεις που εισηγήθηκαν τα μέλη του ΣΑΤΕ, εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Ολομέλεια.
Ο Πρόεδρος του ΣΑΤΕ θα αποστείλει τις αποφάσεις του Οργάνου με τα σχετικά πρακτικά για περαιτέρω ενέργειες στον Υπουργό Παιδείας σύμφωνα με το νόμο.
Οι ως άνω προτάσεις Π.Δ για την ρύθμιση του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος των 11 ειδικοτήτων πτυχιούχων της Σ.ΤΕ.Φ/ Τ.Ε.Ι, παρότι δεν αντιπροσωπεύουν πλήρως τις θέσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αρκεί το ΥΠ.Ε.Π.Θ να υιοθετήσει ως οφείλει τις προτάσεις του Σ.Α.Τ.Ε όπως διαμορφώθηκαν, χωρίς αλλαγές.

Το ζήτημα της έκδοσης των Π.Δ/των είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΥΠ.Ε.Π.Θ, το οποίο μετά από υπογραφή των συναρμοδίων πρέπει να τα προωθήσει στο Σ.τ.Ε για έκδοση τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, λαμβάνοντας υπόψη αντίστοιχες προσπάθειες του παρελθόντος, οι οποίες δυστυχώς δεν είχαν ευδοκιμήσει, τηρεί στάση αναμονής και επιφυλάσσεται για το αποτέλεσμα της νέας αυτής προσπάθειας.

Οι παρόντες Πρόεδροι των Τ.Ε.Ι στην Ολομέλεια του Σ.Α.Τ.Ε, υπέγραψαν κοινό έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με το Σχέδιο Π.Δ για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές και τις ρυθμίσεις που αυτό περιλαμβάνει για τους Πτυχιούχους Μηχανικούς και τους καθηγητές Σ.ΤΕ.Φ των Τ.Ε.Ι, μετά από πρόταση του Προέδρου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, της Ο.Σ.Ε.Π/Τ.Ε.Ι, και Προέδρων Τ.Ε.Ι.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails