Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Παρουσία της υπ. Παιδείας η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ

Απο το Esos.gr
30/11/2009

Χωροταξικός σχεδιασμός, βάση του 10 και επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων είναι ατα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Προέδρων Τ.Ε.Ι., η οποία θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 2 - 5 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΙΑ στο Μεσολόγγι.


Στη Σύνοδο , στις 4 Δεκεμβρίου, θα παραβρεθεί και η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία θα διατυπώσει τις θέσεις της ως προς τα ζητήματα που θα τεθούν από τους προέδρους των Ιδρυμάτων.
Θα πάρουν μέρος οι Πρόεδροι, οι Αντιπρόεδροι και οι Γραμματείς των Ειδικών Τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τη Σύνοδο Προέδρων και Αντιπροέδρων Τ.Ε.Ι. είναι:
- Η πορεία των προγραμμάτων - Έργων ΕΠΕΔΒΜ ( ΔΑΣΤΑ, Ερευνητικά, κ.ά.)
- Στοιχεία απολογισμού έργων ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ.
- Δημοσιότητα και Αξιοποίηση μέσω Εθνικού Δικτύου ΕΛΚΕ ΤΕΙ των παραγόμενων από την έρευνα τεχνολογικών προϊόντων και εξειδικευμένων υπηρεσιών στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αρχιμήδης ΙΙΙ και ΘΑΛΗΣ.
- Συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τους Ειδικούς Λογαριασμούς.
- Τα περιφερειακά ΤΕΙ στη σύγχρονη Ακαδημαϊκή συγκυρία. ( χωροταξικός σχεδιασμός, βάση του 10,επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων, κ.ά. )
- Προτάσεις και τρόποι υλοποίησης θεσμικής ολοκλήρωσης των ΤΕΙ.
- Επείγοντα λειτουργικά προβλήματα ευθύνης Υπουργείου Παιδείας και τρέχουσες ανακοινώσεις.
- Παρουσίαση συμπερασμάτων στην Υπουργό Παιδείας.
Οι σύνεδροι και οι συνοδοί αναμένεται με βάση το παράλληλο πρόγραμμα της Συνόδου να επισκεφθούν ιστορικούς χώρους, μνημεία και μουσεία του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού, της Ναυπάκτου, του Θέρμου και των Οινιάδων.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails