Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009

Δηλώσεις Υπουργού κας Διαμαντοπούλου μετά την συνάντηση με την ΟΣΕΠ ΤΕΙ

Απο το Esos.gr
23/10/2009
Nέο θεσμικό πλαίσιο έκδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων στη χώρα και την άμεση προώθηση των 25 Προεδρικών Διαταγμάτων για τις ειδικότητες των ΤΕΙ ανακοίνωσε σήμερα η υπ. Παιδείας στη διάρκεια συνάντησης με το προεδρείο της ΟΕΣΕΠ-ΤΕΙ .

Βάσει του νέου θεσμικού πλασίου που ετοιμάζει η κ. Διαμαντοπούλου την ευθύνη για την έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων δεν θα την έχει το υπ. παιδείας . αλλά οι φορείς , όπως για τις τεχνικές ειδικότητες το ΤΕΕ και για τις γεωτεχνικές το ΓΕΩΤΕΕ.


Ειδικότερα η κ. υπουργός , αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής:

«Η συζήτηση ήταν ουσιαστική γιατί συζητήσαμε για το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού που είναι εξαιρετικά σημαντικός και αφορά και τον εξορθολογισμό και τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία των τεχνολογικών ιδρυμάτων που είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ελληνική οικονομία και την ελληνική αγορά εργασίας.

Συζητήσαμε το θέμα της χρηματοδότησης γιατί είναι σαφές ότι υπάρχει ανισότητα και υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης της τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και φυσικά το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, που έχει δύο διαστάσεις. Την άμεση με τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα και θα τα συζητήσουμε πολύ γρήγορα κοιτάζοντας τα 25 αυτά προεδρικά διατάγματα που είναι σε εξέλιξη και το δεύτερο και πιο σημαντικό που συζητήσαμε είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο έκδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων στη χώρα, που πρέπει να αλλάξει ριζικά και αυτό αφορά και το σύνολο της Κυβέρνησης, αφορά, τους επαγγελματικούς φορείς αλλά και τα τεχνολογικά ιδρύματα και τα πανεπιστήμια»

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails