Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Επιστολή ΔΑΚΕ ΕΕΤΕΜ προς Βουλευτές

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΑΚΕ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.
www.dake-eetem.gr


Προς κ.κ. Βουλευτές
Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2008
Θέμα: «Σχέδιο ΠΔ για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές»
Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές,
Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να διορθωθούν τα προβληματικά σημεία που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές που δόθηκε πριν λίγες ημέρες δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση.
Δυστυχώς, το συγκεκριμένο Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος δεν λαμβάνει υπόψη τους Νόμους 2916/2001 και 3549/2007 και αντιμετωπίζει τους αποφοίτους ΤΕΙ ως αποφοίτους Ιδρυμάτων Β΄ κατηγορίας.
Είναι προκλητικό –και έρχεται σε αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία-, το άρθρο με βάση το οποίο οι απόφοιτοι του Πολυτεχνείου και των Πολυτεχνικών Σχολών, θα μπορούν να πιστοποιηθούν τόσο για την Α΄ όσο και για τη Β΄ τάξη Ενεργειακών Επιθεωρητών, ενώ οι απόφοιτοι ΤΕΙ μόνο για την Α΄. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Κανονισμός προβλέπει σχετικές πιστοποιήσεις για κτίρια άνω των 1000 τμ (1000 τμ είναι το όριο για την Α΄ τάξη), είναι προφανές ότι με αυτή τη διάταξη οι Μηχανικοί Τ.Ε. μένουν εκτός αγοράς, παρά το ότι αρκετές ειδικότητες Μηχανικών ΤΕΙ έχουν αποκτήσει πολλές και ιδιαίτερα εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα Εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, Θέρμανσης, Ψύξης & Κλιματισμού, Οικοδομικής, Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού......


Επίσης είναι απαράδεκτο το ότι ως Φορέας Πιστοποίησης των Ενεργειακών Επιθεωρητών προβλέπεται το ΤΕΕ και όχι οι επίσημοι Φορείς Πιστοποίησης δηλαδή το ΕΚΕΠΙΣ ή το ΕΣΥΔ.
Το 50% του δυναμικού των Μηχανικών της χώρας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δεχθεί ως Φορέα Πιστοποίησης το ΤΕΕ, το οποίο αντί να λειτουργεί ως Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας, λειτουργεί απλά ως φορέας συντεχνιακής υποστήριξης των συμφερόντων μόνο των μελών του, αντιδρώντας σε κάθε αναβάθμιση των ΤΕΙ εμποδίζοντας ακόμα και την εφαρμογή των Νόμων για τους αποφοίτους τους.
Τέλος, με δεδομένο ότι ο Νόμος 3661/2008, εναρμονίζει το Ελληνικό Δίκαιο με την Κοινοτική Οδηγία 2002/91, είναι οξύμωρο η χώρα μας να μην αναγνωρίζει τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές της Ε.Ε και να τους υποχρεώνει σε εξετάσεις από το ΤΕΕ...
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
Ζητούμε την παρέμβασή σας ώστε να αλλάξει το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν φέρει ευθύνη για τη σύνταξη αυτού του σχεδίου Π.Δ. Είμαστε σίγουροι ότι το συνέταξαν συγκεκριμένοι υπηρεσιακοί υπάλληλοι με αποκλειστικό γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον.
Για την Πανελλήνια ΔΑΚΕ Μηχανικών ΤΕ
Ο Πρόεδρος
Σιάχος Δημήτρης
Τα μέλη του ΚΔΣ της ΕΕΤΕΜ
Αίσωπος Ιωάννης Τσιρογιάννης Παναγιώτης
Καραγιάννης Γιώργος Μητσιόπουλος Αποστόλης

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails