Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Δεν ανακλήθηκαν οι άδειες των Κολλεγίων ούτε θα καταργηθεί ο νόμος

Απο το Esos.gr
09/04/2010

Καμία άδεια Κολλεγίου που σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου δόθηκαν παράνομα τρεις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές , από τον πρώην υπουργό Αρη Σπηλιωτόπουλο δεν ανακλήθηκε.
Επίσης , σύμφωνα με πληροφορίες , στις προθέσεις της κ. Διαμαντοπούλου, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της ,προ διμήνου,είναι να μην καταργηθεί ο θεσμός των Κολλεγίων, αλλά να γίνουν τροποποιήσεις στον ισχύον νόμο , που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Νοεμβρίου η υπ. Παιδείας είχε ανακοινώσει την ανάκληση όλων των αδειών των Κολλεγίων , χωρίς ωστόσο να υλοποιήσει στη συνέχεια την απόφασή της .

Παρότι πέρασαν από τότε τέσσερις μήνες καμμία άδεια δεν ανακλήθηκε

Η υπουργός Παιδείας, είχεπριν κάνει αυτή την ανακοίνωση είχε υποβάλλει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με τη νομιμότητα ή μη της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την εσπευσμένη έκδοση αδειών λειτουργίας - τρεις μέρες προ των εκλογών - σε όλους τους φορείς της «άτυπης μεταλυκειακής εκπαίδευσης», τα αποκαλούμενα «Κολλέγια» , που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση .

Τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009, η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απεφάνθη ομόφωνα για το παράνομο της διαδικασίας. Κατόπιν αυτού η Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσεις σε ανάκληση όλων των αδειών που έχουν εκδοθεί και θα προχωρήσει στην επανεξέταση του συνόλου των φακέλων, οι οποίοι στην πραγματικότητα ουδέποτε εξετάστηκαν από τον προηγούμενο Υπουργό κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, παρά τα προβλεπόμενα από τον Νόμο 3696/2008 που είχε ψηφιστεί από τον προκάτοχό του.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails