Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 22

10680 ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210)3665414-5

FAX: (210)3665420

e-mail : pressoffice@pasok.gr

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2009Ο Μάρκος Μπόλαρης, εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΤΕΙ, σχετικά με τη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων στους πτυχιούχους ΤΕΙ και την κυβερνητική υποκρισία, έκανε στην ακόλουθη δήλωση:


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιδιώκοντας να διαχειριστεί επικοινωνιακά τα πολύπλοκα προβλήματα της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης των ΤΕΙ, κατάφερε με το πρόχειρο, ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό νομοσχέδιο που κατέθεσε, να οδηγήσει την κατάσταση σε χειρότερο σημείο. Η «επιχείρηση» της κατ’ όνομα αναβάθμισης των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό, χωρίς ποιοτικούς στόχους, χωρίς σχέδιο για την ένταξη των πτυχιούχων τους στην αγορά εργασίας, κατέληξε σε φιάσκο.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως είχαμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης του Νομοσχεδίου, στηρίζει απόλυτα τον στόχο της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης των ΤΕΙ και της ένταξης των πτυχιούχων τους στην οικονομική δομή της χώρας. Ο στόχος αυτός μπορεί να υπηρετηθεί μόνο με βάση τις αρχές της επιστημονικής ποιότητας, της κοινωνικής και οικονομικής λογοδοσίας, της ισχυρής δημόσιας χρηματοδότησης. Και βέβαια, μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης με τους διδάσκοντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τους επαγγελματικούς φορείς των πτυχιούχων της, με σεβασμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Όμως, όλα αυτά τα στοιχεία έλειψαν από την τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία, και για τον λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την ψευδεπίγραφη αυτή κυβερνητική πρωτοβουλία.

Ειδικά σε σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕΙ, υπογραμμίζουμε ότι, η απόπειρα εξαπάτησής τους απέτυχε παταγωδώς, διότι το κρίσιμο δεν είναι οι προθέσεις τού ενός ή του άλλου υπουργού, αλλά η έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει στις αναγκαίες ρυθμίσεις, που θα εξασφαλίσουν το μέλλον άνω των τριακοσίων χιλιάδων πτυχιούχων της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Φαίνεται ότι η μόνη πολιτική βούληση που διαθέτει η κυβέρνηση είναι αυτή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ιδιοκτητών ιδιωτικών «κολεγίων», για τους αποφοίτους των οποίων προωθεί μέτρα επαγγελματικής εξασφάλισης, προκαλώντας τους φοιτητές και πτυχιούχους των ΤΕΙ και την ελληνική κοινωνία.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails