Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Ανακοίνωση ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ



Συνάδελφοι – σσες
στις 29/4/2009 θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. του ΣΥ.ΜΗ.Δ.Υ.Α.Ν. και των αντιπροσώπων στην Π.Ο.Μ.Η.Τ.Ε.Δ.Υ. Οι εκλογές γίνονται σε μία περίοδο που βρίσκει τους εργαζόμενους στη χειρότερη θέση των τελευταίων 30 χρόνων. Η οικονομική κρίση χρησιμοποιείται και θα χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό και τη φαλκίδευση των δικαιωμάτων τους. Ήδη εξαγγέλθηκαν μηδενικές αυξήσεις, συρρίκνωση των δημόσιων και κοινωνικών δαπανών και εφαρμογή όλου του αντεργατικού θεσμικού πλαισίου, που ψηφίστηκε την τελευταία δεκαετία σχετικά με την εκ περιτροπής εργασία, την μειωμένη απασχόληση, την ενοικίαση και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας...

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των Νομαρχιακών και Τοπικών Αυτοδιοικήσεων συνεχίζουν να αναμένουν την τήρηση της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού για νέο Τεχνικό μισθολόγιο. Η επιθυμητή σύγκλιση των αμοιβών, με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει γίνει πλέον ακατόρθωτη.
Η κατάργηση του Π.Δ. 318/89 και η μη έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των υπολοίπων ειδικοτήτων παρόλο που φαινομενικά δεν μας επηρεάζουν στην πραγματικότητα αποτελεί τροχοπέδη στην επαγγελματική μας καταξίωση.
Η επαναφορά του προβαδίσματος των κατηγοριών σε συνάρτηση με την εγκύκλιο Αδρουνόπουλου έβαλαν ταφόπετρα στην ιεραρχική εξέλιξη μας στην δημόσια διοίκηση.
Η πολιτική ομηρία, η εκμετάλλευση και το εμπόριο ελπίδας για μια θέση στο Δημόσιο σε συνδυασμό με την αφερεγγυότητα του συστήματος πρόσληψης, προαγωγής και εξέλιξης πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα.
Η παθογένεια, ο ωχαδελφισμός, οι ….αντιδράσεις από τον καναπέ και η προσπάθεια απαξίωσης της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. είναι βασικές αρνητικές συνιστώσες.
Απέναντι σε όλα αυτά αναζητείται από τον εργαζόμενο ο δυναμικός ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος. Τι μορφή αντίστασης θα οργανώσει το συνδικαλιστικό κίνημα και πως θα ανατρέψει αυτή την κατάσταση;.
Πρέπει να απαντήσουμε στα ερωτήματα: Πόσο μαζικό είναι; Τι ταξική συνείδηση υπάρχει; Πόσο ενωμένο είναι; Πόσο δρα συλλογικά; Τι υποδομές χρησιμοποιεί; Ποια η επικοινωνιακή στρατηγική του; Πως η σημερινή διοίκηση του ΣΥ.ΜΗ.Δ.Υ.Α.Ν. μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Συνάδελφοι – σσες
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να απαντήσουμε. Να απαντήσουμε με μια στρατηγική ανατροπής της κατάστασης, σφυρηλάτησης της ενότητας των πτυχιούχων Μηχανικών στη δράση και χάραξη μιας πορείας πολιτικής αυτονομίας για το σύνολο των προβλημάτων και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των εργαζομένων.
Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αφυπνιστεί.
Ο ΣΥ.ΜΗ.Δ.Υ.Α.Ν. σήμερα μαζί με τις άλλες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις την Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. και την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. πρέπει να βάλει τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του σκηνικού και να θέσει τους στόχους και τις προτεραιότητες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα.
Πρέπει να γίνουμε πιο απαιτητικοί, με αγωνιστική στάση πάνω στα προβλήματα.

Ψηφίζουμε μαζικά

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Δ ύ ν α μ η α λ λ α γ ή ς

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails