Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Η ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ - Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων Μηχανικών ΤΕ δεν μπορούν και δεν πρέπει να μπούν στον βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης που εξελίσσεται στα αμφιθέατρα και στους συλλόγους των Μηχανικών ΤΕ.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι το Φοιτητικό κίνημα αδυνατεί, όχι μόνο στο να αντιδράσει αλλά και στο να συναινέσει στους βασικούς άξονες που αφορούν το μέλλον του.
Τα ΤΕΙ ίσως βρίσκονται σε μία από τις πιο δύσκολες φάσεις της ιστορίας τους, καθώς η συνεχής εισροή αποφοίτων ξένων Πανεπιστημίων,η αρνητική και «μονοπωλιακή» στάση του ΤΕΕ, όπως και η επιβαλλομένη κυρίως λόγω της νέας τάξης πραγμάτων αναγνώριση των ΚΕΣ, δημιουργεί θολό τοπίο αλλά και δρα ως τροχοπέδη, για την επαγγελματική αποκατάσταση και ανέλιξη αντίστοιχα, για τους αποφοίτους των ΤΕΙ.
Παρ’ όλα αυτά η συναίνεση φαντάζει ως μακρινό όνειρο όχι μόνο ως προς τα ζητούμενα της κάθε παράταξης και τους βασικούς άξονες των αιτημάτων τους, αλλά και στις μορφές αντίδρασης, που τώρα πια αποτελούν μονόδρομο.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ακόμα μια φορά φαίνεται να δίνει απάντηση σε όσους ακόμα αναρωτιούνται γιατί παραμένει όλα αυτά τα χρόνια πρώτη δύναμη στα ΤΕΙ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα έχουμε στο ΤΕΙ Πειραιά που η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις κινητοποιήσεις που πρότεινε στο ΔΣ της ΣΤΕΦ εισέπραξε αρνητική απάντηση από τις υπόλοιπες παρατάξεις.
Αποδεικνύει ότι αυτοσκοπός δεν είναι ούτε η πρώτη θέση, ούτε η συντήρηση μικροσυμφεροντολογικών και ρουσφετολογικών «εξυπηρετήσεων» και πολιτικών πεποιθήσεων. Είναι η σωστή, έγκυρη, διαρκής και πολλές φορές δυναμική αντιπροσώπευση των δικαιωμάτων του φοιτητή. Προτείνει και δεν παραμένει ουραγός, διεκδικεί και δεν παραμένει απαθής, βελτιώνεται, εξελίσσεται και δεν παραμένει στάσιμη, κόντρα στο ρεύμα των καιρών που κάποιοι επιμένουν να προβάλλουν. Πάντα με γνώμονα το συμφέρον του φοιτητή, πρωτοστατεί και αντιδρά σε κάθε τι που προμηνύει την ισοπέδωση και την τελμάτωση των ΤΕΙ, σε κάθε τι που προμηνύει την ισοπέδωση και την τελμάτωση των αποφοίτων τους.
Τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων Μηχανικών ΤΕ δεν μπορούν και δεν πρέπει να μπουν στον βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης που εξελίσσεται στα αμφιθέατρα και στους συλλόγους των Μηχανικών ΤΕ.
Όλοι στην πορεία διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε. στις 20 Μαρτίου.
Η μαζικότητα δείχνει την φωνή μας και η συναίνεση την αδιαπραγμάτευτη, για όλους μας, χρόνια διεκδίκηση των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails