Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Δημιουργεί Εντάσεις και προσπαθεί να θέσει όρους στον Υπουργό Παιδείας η Πρυτανεία του ΕΜΠ

Nέο ένταση θα έχουμε στη Σύνοδο των Πρυτάνεων το Σαββατοκύριακο στο Καρπενήσι , μεταξύ των πρυτανικών αρχών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της πολιτικής ηγεσίας , εάν ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος δεν δεσμευτεί για άμεση αναγνώριση των Διπλωμάτων από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια μετά από πενταετείς ενιαίους κύκλους σπουδών και εκπόνηση ερευνητικής διπλωματικής εργασίας (όπως είναι τα Διπλώματα Μηχανικών) ως ισοτίμων με τα Ευρωπαϊκά Master

Η Πρυτανεία Ε.Μ.Π. με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερεα το ξεκαθαρίζει πως «προσέρχεται στην 60η ΣΥΝΟΔΟ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ του Καρπενησίου, 6 - 7.3.2009, αναμένοντας από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων την άμεση αναγνώριση των Διπλωμάτων από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια μετά από πενταετείς ενιαίους κύκλους σπουδών και εκπόνηση ερευνητικής διπλωματικής εργασίας (όπως είναι τα Διπλώματα Μηχανικών) ως ισοτίμων με τα Ευρωπαϊκά Master» .
Στην ανακοίνωση σημειώνει ακόμη πως αποτελεί κοινωνική και εκπαιδευτική αδικία η μέχρι σήμερα μη αναγνώριση, παρά τις επανειλημμένες τεκμηριώσεις, οι οποίες έχουν υποβληθεί στο υπουργείο.

Απο το Esos.gr

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails