Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Στην αναμονή 35.000 μηχανικοί των ΤΕΙ

Απο τον Αγγελιοφόρο
21/03/2009

Αποφασισμένοι να «πατήσουν πόδι» εμφανίζονται δεκάδες χιλιάδες απόφοιτοι των ΤΕΙ, ιδιαίτερα οι μηχανικοί, καθώς εκκρεμεί η έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για 23 ειδικότητες. Η Επιστημονική Ενωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ), που εκπροσωπεί 35.000 πτυχιούχους των ΤΕΙ, πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ, στην Αθήνα.



Στη συγκέντρωση πήραν μέρος και καθηγητές των ΤΕΙ, ύστερα από σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΟΣΕΠ) των ιδρυμάτων. Οι παραπάνω φορείς ζητούν την άμεση έκδοση όλων των επαγγελματικών δικαιωμάτων ειδικοτήτων μηχανικού ΤΕΙ, που εκκρεμούν, παρότι εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ).

Οι ειδικότητες

Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα παραμένουν 23 ειδικότητες των ΤΕΙ, εκ των οποίων οι 12 αφορούν τους αποφοίτους των Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών. Πρόκειται για τους πτυχιούχους: 1. Ηλεκτρολογίας, 2. Μηχανολογίας, 3. Ναυπηγικής, 4. Οχημάτων, 5. Κλωστοϋφαντουργίας, 6. Ενεργειακής Τεχνολογίας, 7. Αυτοματισμού, 8. Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, 9. Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, 10. Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, 11. Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων και 12. Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος.

«Τα προεδρικά διατάγματα έχουν φύγει από το υπουργείο Παιδείας και έχουν πάει στα συναρμόδια υπουργεία (ΥΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης) για υπογραφή. Φοβόμαστε ότι θα καθυστερήσει η υπογραφή στο ΥΠΕΧΩΔΕ διότι τόσο ο υφυπουργός Θ. Ξανθόπουλος, όσο και ο υπουργός Γ. Σουφλιάς είναι μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Αρα, έχουμε λόγους για να διατηρούμε επιφυλάξεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΣΕΠ - ΤΕΙ, Γιάννης Τσάκνης.

Καταγγέλλουν τις νομαρχίες

«Θεωρούμε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν υπερασπίζεται όλους τους αποφοίτους των τεχνικών σχολών και δε φροντίζει για την εξασφάλιση του ελεύθερου ανταγωνισμού μεταξύ όλων των μηχανικών. Επίσης, δεν προχωράει μία σειρά από δευτερεύοντα θέματα, που αφορούν τον κλάδο μας. Αφήνει ανεξέλεγκτες τις υπηρεσίες του να παρεμβαίνουν και να ερμηνεύουν τους νόμους κατά το δοκούν», ανέφερε στον «Α» ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ, Δημήτρης Δημόπουλος.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails