Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ενσωμάτωση ΑΕΙ - ΤΕΙ ζήτησε ο πρύτανης του ΕΜΠ

Απο την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/02/2009

Ενσωμάτωση ΑΕΙ-ΤΕΙ ζήτησε χθες, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών για το δημόσιο πανεπιστήμιο, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης, στην κατάμεστη αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας.

Οπως είπε, πρόκειται για μια πρόταση που σοκάρει, ωστόσο είναι καλοπροαίρετη και ήδη έχει βρει σύμφωνους διάφορους φορείς, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο. Μετά τον νόμο Γιαννάκου, τόνισε, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι ανώτατα ιδρύματα, χωρίς διακρίσεις. Κανόνες διαφάνειας και λογοδοσίας στο αυτοδιοίκητο του δημόσιου πανεπιστημίου, με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και πελατειακές σχέσεις, ζήτησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Κίττας. Στηλίτευσε φαινόμενα βίας, κάλεσε όλους να «θεραπεύσουν» τα βαθύτερα αίτια της κρίσης και ζήτησε οι όποιες αλλαγές να γίνουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και να είναι απόρροια ευρύτατης συναίνεσης.

Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Μάνθος, έθεσε τέσσερις πυλώνες για το δημόσιο πανεπιστήμιο: Διδακτική, έρευνα, ακαδημαϊκός και διοικητικός συντονισμός και ώσμωση με την κοινωνία. «Θέλουμε πεπαιδευμένους πολίτες και όχι απλά εκπαιδευμένους», τόνισε.


ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΡΑΨΑΣ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails