Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Οι αποφάσεις της 7ης συνάντησης Πρυτάνεων...

Οι αποφάσεις της περίφημης ΄΄Συνόδου΄΄ όπως έλεγε και ο τύπος τις προηγούμενες μέρες καταχρηστικά. Γιατί κάποιοι εδώ στην Ελλάδα θέλουν ΄΄Συνόδους΄΄ για τους Πρυτάνεις ,άσχετα εάν είναι συναντήσεις ,αλλά παράλληλα ονομάζουν ΄΄Εκπροσώπους΄΄ τους Προέδρους των ΤΕΙ προσπαθώντας να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία των Ιδρυμάτων μας και κατ΄ επέκταση και την δική μας ως Επαγγελματίες..


Ακόμη και σήμερα, υποστηρίζω ένα Ενιαίο, Ισότιμο –χωρίς κλάδους και παρακλάδια- Επιμελητήριο για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες Μηχανικούς. Όλους! Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Παρόλα αυτά , κάποιοι προσπαθείτε να εξυψώνετε συγκεκριμένες σχολές και κατ επέκταση τους αποφοίτους τους, καταρρακώνοντας όσο μπορείτε και όσο πιο συχνά τις υπόλοιπες σχολές και την αξιοπιστία τους με αντανάκλαση σε όλους εμάς τους υπόλοιπους, σαν επιστήμονες και σαν επαγγελματίες. Εξάλλου από το 2007 τα ΤΕΙ είναι Ανώτατες σχολές-Δηλαδή ΑΕΙ- σύμφωνα με τον νόμο και το Ελληνικό κράτος. Παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα διαβάζουμε για ΑΕΙ και ΤΕΙ όχι μόνον από ανθρώπους που πιθανά δεν γνωρίζουν τις πράξεις του νομοθέτη, αλλά και άλλους που απλά γνωρίζουν και από ότι φαίνεται δεν θέλουν να τις εφαρμόσουν .
Δυστυχώς όσο και αν είναι άσχημο για κάποιους, είμαστε ακόμη στο χώρο και πάντα με αξιοπρέπεια και υπομονή -25 χρόνια είναι αυτά- γνωρίζοντας άψογα τη δουλειά μας, αποδεικνύουμε Καθημερινά ότι είμαστε Μηχανικοί όχι επειδή το λέμε εμείς, απλά επειδή το έχει αποδείξει η αγορά και ο Έλληνας πολίτης ο οποίος συνεχίζει να μας εμπιστεύεται στα Τεχνικά Έργα. Ευχαριστούμε λοιπόν κύριοι της ΄΄Συνόδου΄΄ αλλά όπως έχω ξαναπεί δεν θα πάρουμε.. Αρμόδια όργανα υπάρχουν. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτά, στον Υπουργό, στην ποιότητα των Σχολών μας και αναμένουμε την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων για την δικαίωση μας ΑΜΕΣΑ.. Θα είναι άδικο για μας και τους φοιτητές των Σχολών μας η μη έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων για δεύτερη φορα…


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails