Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Σχετικά με δημοσιεύσεις του Δελτίου ΤΕΕ στις 13 Ιανουαρίου

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στο περιοδικό του ΤΕΕ, την επίσημη άποψη τους περί μετατροπής του Υπουργείου Παιδείας σε.. Οικο Εμπορίου!
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως κύριοι την ανάγκη σας να υποβαθμίσετε το ρόλο του Σ.Α.Τ.Ε καθώς και τις προσπάθειες του πρώην Υπουργού Παιδείας κου Στυλιανίδη. Θεωρούμε πως όλα αυτά συμβαίνουν με απώτερο σκοπό την ανατροπή της πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης στο θέμα τις έκδοσης των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων, των Μηχανικών ΤΕ.

Θέλουμε παράλληλα να σας επισημάνουμε τα παρακάτω, σχετικά με τα άρθρα του Ενημερωτικού Δελτίου ΤΕΕ:
Κατά το υπουργείο Παιδείας ΔΕΝ είναι αρμόδιοι για τον καθορισμό Επαγγελμάτων Δικαιωμάτων Μηχανικών ΤΕ και Διπλωματούχων Μηχανικών οι Έμποροι όπως ισχυρίζεστε! Γι αυτό υπάρχουν τα αρμόδια όργανα Σ.Α.Τ.Ε και Σ.Α.Π.Ε, τα οποία καθορίζουν τα Ε.Δ των Σχολών Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης αντίστοιχα. από όσο γνωρίζουμε, ως μέλη του Σ.Α.Τ.Ε (και αντίστοιχα του Σ.Α.Π.Ε), πέραν απο την συμμετοχή των Προέδρων ΤΕΙ οι οποίοι κατά κοινή ομολογία είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, συμμετέχουν και διάφοροι Κοινωνικοί Φορείς του τόπου μας. Τέτοιοι είναι η ΑΔΕΔΥ, Εκπρόσωποι Δήμων και Κοινοτήτων, ΚΕΕ κλπ. Φορείς που πολλές φορές στο παρελθόν ΤΕΕ έχει συνεργασθεί.
Θεωρούμε λοιπόν , ότι η εμμονή σας στην ΚΕΕ μάλλον εξυπηρετεί συμφέροντα που έχουν ως σκοπό να βλάψουν εσκεμμένα το κύρος του Σ.Α.Τ.Ε και κατ επέκταση την μη έκδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων στους Μηχανικούς ΤΕ , αποπροσανατολίζοντας την Νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ και τον Υπουργό κο Σπηλιοτόπουλο, δημιουργώντας έναν νέο φαύλο κύκλο που προφανώς κάποιους εξυπηρετεί. Πράγματι τα Επαγγελματικά δικαιώματα είναι Απόρροια του Επιπέδου και των περιεχομένων σπουδών των Σχολών μας. Απλά στην Δημοκρατία ΠΑΝΤΑ ζητείται και η γνώμη των Κοινωνικών Φορέων καθώς ως γνωστόν οι πολιτικές αποφάσεις έχουν ως απώτερο σκοπό την ομαλοποίηση, την εξέλιξη, την λειτουργικότητα και την πρόοδο. Δεν νοείται Δημοκρατία όταν ΄΄ Αποφασίζομαι και Διατάσσομαι΄΄, καλό είναι κάποια στιγμή να το «αντιληφθείτε».
Άραγε στο Σ.Α.Π.Ε δεν συμμετέχουν Κοινωνικοί Φορείς? Μήπως το πρόβλημα είναι το ότι δεν κλήθηκε το ΤΕΕ ώστε να καθορίσει εκείνο αντί των εμπόρων όπως εσείς απαξιωτικά λέτε, τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων των Σχολών μας?
Στο Σ.Α.Π.Ε συμμετέχει κοινός εκπρόσωπος επαγγελματικών σωματείων αποφοίτων ΤΕΙ?
Αν λοιπόν όχι, για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν συμμετέχει και το ΤΕΕ στο Σ.Α.Τ.Ε. Αυτά τα ολίγα περί του ΄΄ Οίκου Εμπορείου.. ΄΄.


Τώρα σχετικά με τους ΄΄Προβληματισμούς σας για την Παιδεία΄΄ είναι καιρό τώρα γνωστές οι απόψεις σας και οι προθέσεις σας επί του θέματος. Δυστυχώς, από την μεριά μας δεν μπορούμε να δεχθούμε την λογική του κου Αλαβάνου περί ΄΄Φούσκας΄΄. Τι εννοείται κε Πρόεδρε του ΤΕΕ με τον όρο φούσκα? Και τι εννοείται με τον όρο απόλυτη και κάθετη αντίδραση? Να σας θυμίσω ότι τα Επαγγελματικά Δικαιώματα κάθε Σχολής μας είναι τα εφόδια τα οποία δίδει το Κράτος σε κάθε νέο, ο οποίος επιτυχώς αποφοιτεί από μια Σχολή και με τούτα τα εργαλεία προσπαθεί να πορευθεί στην σταδιοδρομία του. Δέν θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να εκτονώσει καμία κατάσταση , απλά προσπαθεί να αποκαταστήσει το άδικο που συστηματικά διαπράττεται τα τελευταία τουλάχιστον τριάντα έτη. Καταλαβαίνουμε και τους δικούς σας λεονταρισμούς και την όξυνση του κλίματος βάζοντας στόχο ΞΑΝΑ τον Υπουργό Παιδείας κο Σπηλιοτόπουλο.
Ευχαριστούμε που η Δ.Ε ασχολείται με τα ΤΕΙ, αλλά Δεν.. θα πάρουμε. Θα σας επαναλάβουμε ότι το αποτέλεσμα της Συνέλευσης των Πρυτάνεων στις 15 Ιανουαρίου , απλά δεν αφορά κανέναν μας. Αρμόδιο για την έκδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων είναι ΜΟΝΟΝ το Υπουργείο Παιδείας και οι Συναρμόδιοι Υπουργοί! Κανείς άλλος! Ούτε πρόεδροι Επιμελητηρίων, ούτε οι Πρόεδροι ΤΕΙ ούτε και οι Πρυτάνεις..
Ας κοιτάξουμε λοιπόν όλοι τα του οίκου μας και ας αφήσουμε το Κράτος με τα αρμόδια όργανα του να πράξει το σωστό. Ας το αφήσουμε έστω και καθυστερημένα , να διορθώσει την άδικη και ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στον Κλάδο των Μηχανικών ΤΕ. Εμείς θα είμαστε σε αυτήν την προσπάθεια αρωγοί και έτοιμοι να βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας το Νέο Υπουργό Παιδείας στην αποκατάσταση του Κλάδου μας. Αλίμονο όμως εάν δειλιάσουν απέναντι στους λεονταρισμούς συντεχνιών..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails