Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε : Οι Συντεχνιακές Αντιλήψεις δυστυχώς συνεχίζουν…




Αθήνα 04/07/ 2014    
 
Οι Συντεχνιακές Αντιλήψεις  δυστυχώς συνεχίζουν…



Μετά  την ΄΄συντεχνιακή’’ επίθεση από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατ. Κρήτης  στον  Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα το ποιος λειτουργεί συντεχνιακά και ωφελιμιστικά! Από την τοποθέτηση του, αντιλαμβάνεται ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος, το γεγονός ότι οποίος εναντιώνεται σε πράξεις και λογικές που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα συγκεκριμένης ‘’Κάστας’’ Μηχανικών, δέχονται επίθεσεις και μένος.
Ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, κατά την Συζήτηση του νομοσχεδίου «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις» στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, ζήτησε τα αυτονόητα. Να μην εξαιρεθούν οι Μηχανικοί Τ.Ε  από δραστηριότητες που ήδη ασκούν, εδώ και πολλά χρόνια. Η νομοθεσία δεν θέτει στους Μηχανικούς Τ.Ε περιορισμούς στις δραστηριότητες που ρυθμίζονται με το εν λόγω νομοσχέδιο.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης με την Βουλευτική του ιδιότητα,  ήταν υποχρεωμένος να παρέμβει πράγματι για το όφελος και το δίκαιο όλων των πολιτών. Ανεξάρτητα το αν αυτή η πράξη του δυσαρέστησε κάποιους. Αυτό είναι και το καθήκον του κάθε Βουλευτή.
 Η Βουλή νομοθετεί και όχι οι συντεχνιακές ομάδες κατά την βούληση τους. Η αρχή έγινε με το Ν.4254/2014 και σύντομα ελπίζουμε, πως  η πολιτεία θα φροντίσει να  λυθούν όλες αυτού του τύπου οι αγκυλώσεις..

Το Γραφείο Τύπου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails