Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

ΔΑΚΕ Μηχανικών ΤΕ : ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΣΕΠ ΤΕΙ

Η ΟΣΕΠ ΤΕΙ διοργανώνει μία πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα με θέμα "ο ρόλος των ΤΕΙ στην Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση", στο ΤΕΙ Πειραιά την Παρασκευή 4/6 από τις 11πμ έως τις 6μμ. Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας είναι: "Ολοκλήρωση του Θεσμικού Πλαισίου των ΤΕΙ: Έρευνα-Μεταπτυχιακά-Διδακτορικά", "Επαγγελματικά Δικαιώματα των Αποφοίτων ΤΕΙ", "ο ρόλος των ΤΕΙ στα πλαίσια ενός Ενιαίου Θεσμικού πλαισίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση".

Δυστυχώς η ΕΕΤΕΜ δεν περιλαμβάνεται στους ομιλητές...

Προφανώς ..ή στραβός είναι ο γιαλός ..ή στραβά αρμενίζουμε...

Θα έπρεπε η ΕΕΤΕΜ να έχει εδώ και πολύ καιρό αναλάβει την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αντίστοιχης Ημερίδας.

Πιστεύουμε ότι πρέπει επιτέλους η Ένωση να βγει από το λήθαργο και να διοργανώσει ημερίδες σε ολόκληρη τη χώρα. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα μέλη του ΚΔΣ αλλά και συνάδελφοι με γνώση των προβλημάτων του Κλάδου και όρεξη να προσφέρουν. Άλλωστε δεν μπορούν να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ μας καθώς τα προβλήματα είναι κοινά. Θυμίζουμε ότι η πρότασή μας προς τις υπόλοιπες παρατάξεις είναι η συγκρότηση ενός ενιαίου διαπαραταξιακού ψηφοδελτίου στις προσεχείς Εκλογές της ΕΕΤΕΜ.

*Το προσεχές Σάββατο 5/6 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Caravell η προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. είναι ανάμεσα στους ομιλητές της Συνδιάσκεψης. Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης είναι ανοικτές για όλα τα μέλη του Κόμματος.

*Σημειώνουμε τέλος, ότι την Τρίτη 1/6 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης στην ΕΚΟ Μηχανικών Τ.Ε. Οι συνάδελφοι που απαρτίζουν το νέο Συμβούλιο της ΕΚΟ είναι:

1. Γιάννης Αίσωπος & 2. Παναγιώτης Τσιρογιάννης (είναι και μέλη του ΚΔΣ της ΕΕΤΕΜ), 3. Κώστας Φράγκος (το παλαιότερο μέλος με 20 χρόνια παρουσία στο ΔΣ της ΕΚΟ), 4. Αθανασίου Μιράντα (νέα συνάδελφος και η μόνη κοπέλα του συμβουλίου), 5. Βασίλης Χριστόπουλος (εκπροσωπεί τους συναδέλφους από την ΑΣΠΑΙΤΕ), 6. Γιώργος Μιχαλολιάλος & 7. Δημήτρης Γιαννόπουλος (οι νεώτεροι συνάδελφοι), 8. Δημήτρης Νταλταγιάννης & 9. Κωνσταντίνος Κοίλιαρης (από το ΤΕΙ Χαλκίδας με πλούσια συνδικαλιστική και επαγγελματική δράση), 10. Δημήτρης Δανόπουλος (εκπροσωπεί τους συναδέλφους από τον Κλαδικό Σύλλογο της ΔΕΗ). Γραμματέας της ΕΚΟ εξελέγει ο συνάδελος Δημήτρης Σιάχος.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails