Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Κοινή υπουργική απόφαση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες, που θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου. Οι όροι εγκατάστασης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης, θα οριστούν με νεώτερη απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά.



Το Πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες» δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να αξιοποιήσει την πράσινη ενέργεια τοποθετώντας φωτοβολταϊκά στη στέγη του για παραγωγή ηλεκτρισμού, με ευνοϊκά κίνητρα και απλές διαδικασίες. Η τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας στο δίκτυο είναι 0,55 ?/kwh για 25ετια ανά εγκατάσταση ενώ για την ηλεκτρική ενέργεια που διοχετεύεται στο δίκτυο θα γίνεται λογιστικός συμψηφισμός από τη ΔΕΗ με το κόστος της ενέργειας που καταναλώνεται για τις ανάγκες του κυρίου του φωτοβολταϊκού.

Αναφορικά με το πρόγραμμα απόσυρσης κλιματιστικών που θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη Δευτέρα το υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί εξάλλου τους καταναλωτές ότι ορισμένοι επιτήδειοι έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδες που δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμα. Η επίσημη ιστοσελίδα είναι στη διεύθυνση www.allazoklima.gr , λειτουργεί ήδη.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails