Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Γρονθοκόπησαν καθηγητή στο ΤΕΙ Αθήνας

Απο το Esos.gr

Με γροθιές απάντησε μια ομάδα νεαρών όταν καθηγητής τους έκανε παρατήρηση για τις ζημιές που προκαλούσαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθήνας κι έγραφαν συνθήματα όπως«καθαροί τοίχοι τρελά μυαλά» . .O καθηγητής μεταφέρθηκε στο ιατρείο του Ιδρύματος , όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Η παρέμβαση ενός δεύτερου καθηγητή είχε ως αποτέλεσμα να του πετάξουν μπογιές.

Mε αφορμή αυτό το περιστατικό το Συμβούλιο και οι συνδικαλιστικοί φορείς του ΤΕΙ Αθήνας συνεδρίασαν σήμερα κι εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούν τους νεαρούς ότι θα περιφρουρήσουν αυτοδίκαια το χώρο και θα προασπίσουν πάση θυσία τα δικαιώματά του προχωρώντας σε συγκεκριμένες ενέργειες διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας του.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΤΕΙ, έχει ως εξής:

Σήμερα 4 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σύσκεψη εκπροσώπων των φορέων του ΤΕΙ Αθήνας και της Διοίκησης του Ιδρύματος με σκοπό την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της κατάστασης που διαμορφώθηκε έπειτα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν χθες το μεσημέρι από «μικρή ομάδα ανώνυμων ατόμων».

Πιθανότατα τα άτομα αυτά να μην ανήκουν στην κοινότητα του ΤΕΙ, εντούτοις, το μέγεθος της χθεσινής καταστροφής και η προπηλάκιση μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ, που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τους βανδαλισμούς και την εν γένει συμπεριφορά τους και το γεγονός ότι το Ίδρυμα έχει πολλές φορές στο παρελθόν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις οδήγησαν στην ομόφωνη λήψη των ακόλουθων αποφάσεων:

1. Αποτελεί κατάκτηση και παράδοση στο ΤΕΙ Αθήνας, σεβαστή από όλους, η αναγνώριση του δικαιώματος οποιουδήποτε ατόμου, φορέα ή και ομάδας ατόμων ή φορέων που ανήκουν σε αυτό να διατυπώνουν και να προβάλλουν ελεύθερα τις ιδέες και τις θέσεις τους. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να εκφράζονται επώνυμα, υπεύθυνα και σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά τους να διασφαλίζει το κύρος και να προστατεύει την περιουσία του Ιδρύματος.

Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα που ωθούν τα άτομα αυτά σε εξάρσεις βανδαλισμού και πράξεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα, εάν όμως σκοπεύουν στην κατάλυση του ακαδημαϊκού ασύλου, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι εμείς θα το προασπίσουμε πάση θυσία και δεν θα παρασυρθούμε σε ενέργειες που υπονομεύουν τη δημοκρατικότητα των θεσμών.

2. Θεωρούμε απαράδεκτη και ως εκ τούτου καταδικαστέα κάθε ενέργεια ατόμων ή ομάδων που ανώνυμα και ανεύθυνα προκαλούν προβλήματα στο Ίδρυμα καταστρέφοντας όσα τα μέλη της κοινότητάς μας οικοδόμησαν με κόπο και θυσίες καθιστώντας το ΤΕΙ Αθήνας ένα κόσμημα στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Καταδικάζουμε κάθε πράξη που έχει ως συνέπεια την καταστροφή της περιουσίας του ΤΕΙ, την παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την υπονόμευση και τον εκφυλισμό των δημοκρατικών θεσμών που διέπουν το Ίδρυμα, όπως την αυτοδιοίκηση και το ακαδημαϊκό άσυλο.

3. Θα υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας δικαιώματα, τους δημοκρατικούς θεσμούς που διέπουν τη λειτουργία του ΤΕΙ Αθήνας και τη σωματική ακεραιότητα των μελών του από κάθε ανώνυμη παράνομη απειλή.

4. Καλούμε άμεσα όλους αυτούς που υποκινούν και προκαλούν τα προβλήματα αυτά να εγκαταλείψουν τους χώρους που καταλαμβάνουν αυθαίρετα, διότι όλοι οι φορείς του Ιδρύματος θα περιφρουρήσουν αυτοδίκαια το χώρο και θα προασπίσουν πάση θυσία τα δικαιώματά του προχωρώντας σε συγκεκριμένες ενέργειες διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας του.

Σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσουμε στην ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος μέσω των ΜΜΕ, ώστε η ελληνική κοινή γνώμη να ενημερωθεί πλήρως για το τεράστιο μέγεθος και τις ανυπολόγιστες συνέπειες του προβλήματος. Επίσης, το Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας θα συγκληθεί άμεσα για τη λήψη περαιτέρω μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης.

Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας

Σύλλογος ΕΠ ΤΕΙ Αθήνας

Σύλλογος Έκτακτου ΕΠ ΤΕΙ Αθήνας

Σύλλογος ΕΤΠ-ΤΕ ΤΕΙ Αθήνας

Σύλλογος ΔΠ ΤΕΙ Αθήνας

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails