Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Το Τμήμα Μητρώου των Μηχανικών ΤΕ στο ΤΕΕ είναι πλέον γεγονός!




                       Αθήνα, 22/03/2019
                                                                                                                  


Ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των Μηχανικών επιτέλους ικανοποιείται. Το Τμήμα Μητρώου των Μηχανικών Τ.Ε. στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, είναι πλέον γεγονός
Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξη μας, πρωτοπόρα στις εξελίξεις του κλάδου, ήταν αυτή η οποία πάγια θεωρούσε πως η εγγραφή των Μηχανικών Τ.Ε στο Τ.Ε.Ε. ήταν προς την σωστή κατεύθυνση και για αυτό το σκοπό, στελέχη μας με επικεφαλής τον αείμνηστο Δημήτρη Σιάχο, Πρόεδρο της ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε, είχαν αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε κ. Γιώργο Στασινό στην οποία μεταξύ άλλων ζητούσαμε την εγγραφή στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Χαρακτηριστικά στην επιστολή αναφερόταν: «Ταυτόχρονα σας καλούμε, αίροντας τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, να προχωρήσετε στην αποδοχή της εγγραφής των Μηχανικών Τ.Ε. στο Επιμελητήριο. Γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο απαιτεί Νομοθετική ρύθμιση, προτείνουμε –σε πρώτη φάση- τη σύσταση  Τμήματος Μηχανικών Τ.Ε. μέσα στις δομές του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
Σκοπός της κίνησης αυτής είναι η έναρξη διαδικασιών ώσμωσης και διαλόγου μεταξύ του συνόλου των Μηχανικών της Χώρας, με στόχο την από κοινού επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του Κλάδου. Ταυτόχρονα θα δυναμώσει τη φωνή μας απέναντι σε αυτούς που απεργάζονται τη δημιουργία».
Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις ενέργειες του Τ.Ε.Ε και ειδικότερα του Πρόεδρου κ. Γ. Στασινού, για την υλοποίηση του Μητρώου Μηχανικών Τ.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Είναι πεποίθησή μας, ότι αποτελεί το πρώτο και ουσιαστικό βήμα, για την ενιαία έκφραση του κλάδου των Μηχανικών της χώρας, στο φυσικό χώρο έκφρασής τους, στο ΝΠΔΔ του Τ.Ε.Ε.
Στόχος και όραμα μας ήταν και παραμένει, το Ενιαίο Μητρώο Μηχανικών, μακριά από αγκυλώσεις και εντάσεις του παρελθόντος.
Η αρχή λοιπόν έγινε. Η συνέχεια είναι στο χέρι μας. Σας καλούμε να στηρίξετε μαζικά αυτή την απόφαση, με την εγγραφή όλων των συναδέλφων Μηχανικών Τ.Ε  στο Μητρώο.



Το Δελτιο Τύπου του ΤΕΕ και τις αιτήσεις εγγραφής, θα τις βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:


Για την  ΔΑΚΕ  Μηχανικών Τ.Ε

Το γραφείο Τύπου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails