Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Επιστολή ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε σχετικά με την παρουσίαση των προτάσεων για την Παιδεία που δόθηκαν για διαβούλευση απο την ΝΔ
Προς:               -    Κο Μάξιμο Χαρακόπουλο,
                                         Υπεύθυνο Τομέα Παιδείας
                                      -       Κο Θεόδωρο Φορτσάκη,
                                       Συντονιστή ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων
                                      -       Κο Σωτήρη Γκλαβά,
                              Γραμματέα Τομέα Παιδείας

Κοινοποίηση:  - Κο Λευτέρη Αυγενάκη
                                                                                 Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. 

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την παρουσίαση των προτάσεων για την Παιδεία που δόθηκαν για διαβούλευση από το Κόμμα μας».


Κύριε Υπεύθυνε του Τομέα Παιδείας,

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την παρουσίαση των προτάσεων του κόμματος μας για την Παιδεία από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Έχοντας υπόψη μας την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας, ότι η Παιδεία είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες άσκησης πολιτικής και η μοναδική ίσως η μόνη εγγυημένη επένδυση για το μέλλον της Ελλάδας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, η παράταξη μας διαχρονικά, είναι εκείνη η οποία έχει συνεισφέρει τα μέγιστα νομοθετώντας για τα θέματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και ειδικότερα στα θέματα των Ανώτατων Ιδρυμάτων της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Η ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε χρόνια τώρα, με σύμμαχους το κόμμα αλλά και πληθώρα βουλευτών μας, έχει δώσει αυτή τη μάχη και θα συνεχίσει να την δίνει μέχρι τον τελικό σκοπό. Την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.
Επί κυβερνήσεων ΝΔ, τα Τ.Ε.Ι  και τα Πανεπιστήμια εντάχθηκαν στο ίδιο επίπεδο στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων. Συνεπώς, είναι τουλάχιστον άστοχη η πρόταση σας σχετικά με την ΄΄κάθετη΄΄ κινητικότητα μεταξύ ΙΕΚ και του ενός και εκ των δύο παράλληλων κλάδων της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η δυνατότητα αποφοίτων ΙΕΚ, θα μπορούσε να δοθεί για το σύνολο των Ανώτατων Ιδρυμάτων της χώρας. Όχι μόνον για τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Αντίστοιχα, οι φοιτητές των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, θα μπορούν να εγγράφονται στα ΙΕΚ, κατοχυρώνοντας τις πιστωτικές μονάδες μαθημάτων στα οποία έχουν επιτυχώς εξεταστεί στα τμήματα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Η διαφωνία μας στην πρόταση σας προκύπτει από πλήθος νομοθετικών διατάξεων. Πιο συγκεκριμένα, οι Ν.2916/2001, 3549/2007 σε συνδυασμό με τη νομοθεσία για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα (άρθρο 11 παρ.7 του νόμου 3404) έχουν προσδώσει αντίστοιχα και ισότιμα χαρακτηριστικά στα Ιδρύματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας και αυτό είναι έργο της Νέας Δημοκρατίας! Καθήκον μας λοιπόν, είναι να συνεχίσουμε αυτές τις τομές, να συνεχίσουμε την δουλειά προς το σωστό δρόμο χωρίς να δημιουργούμε όμως αγκυλώσεις και διχαστικούς διαχωρισμούς του παρελθόντος. Κατά την γνώμη μας, μια τέτοια πρόταση- τομή στο πρόγραμμα Παιδείας της παράταξης μας θα ήταν:

·        Ενιαίο Θεσμικό Πλαίσιο στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
·                    Ένα Ανώτατο ίδρυμα ανά Περιφέρεια με ένταξη σε αυτό όλων των σημερινών Τμημάτων.
·        Μεταβατικές διατάξεις για τους υπάρχοντες σπουδαστές και τους πτυχιούχους.

 Η ΔΑΚΕ Μηχανικών ΤΕ θα είναι αρωγός σε αυτή σας την προσπάθεια.
Με τιμή
Για την Πανελλήνια ΔΑΚΕ Μηχανικών ΤΕ

Αίσωπος Ιωάννης

Ευθυμιάδης Κωνσταντίνος

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails