Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Τα δεδομένα αλλάζουν. Η στάση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ πότε??????




Το Εθνικό Κτηματολόγιο, μετά από τέσσερα χρόνια,  προέβη σε αναστολή προηγούμενης οδηγίας του, οδηγίας που είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ως προς τη σύνταξη εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων, στον κλάδο των Μηχανικών Τ.Ε.

Συγκεκριμένα, με την  υπ' αριθ.:ΟΙΚ1429111/ΔΛΚ538/07-10-2014 έγγραφο της "ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε", αναστέλλεται η υπ' αριθ.:1020517/07-07-2010 οδηγία της Κτηματολόγιο Α.Ε, σχετικά με το δικαίωμα σύνταξης εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων.

Ο Λόγος??
Ο Νόμος 4254/2014,που σύμφωνα με την οδηγία, όρισε εκ νέου τις προϋποθέσεις για τον καθορισμό των ειδικοτήτων των Μηχανικών.


Θα χαρώ λοιπόν, στην επόμενη ΚΔΕ να ακούσω όλους αυτούς ( και αναφέρομαι σε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις πλην την ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε που υποστήριζαν ότι ο εν λόγω νόμος απλά δεν μας αφορά) να τοποθετούνται σοβαρά πλέον επί του ζητήματος και όλοι μαζί πλέον  να χαράξουμε την πολιτική της Ένωσης επί των νέων δεδομένων, αφήνοντας στην άκρη επιχειρήματα του τύπου « Δεν μας αφορά.. ».

Ήρθε η στιγμή, μάλλον καλύτερα, δεν είναι αργά ακόμη και τώρα, να χαράξει η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ νέα στρατηγική, κατάλληλα νομικά τεκμηριωμένη, η οποία θα γίνει ΄΄σημαία΄΄ από όλους μας για την πορεία του Κλάδου.

Άραγε στην τελευταία ΚΔΕ(28/11) η Ένωση είχε γνώση για το συγκεκριμένο έγγραφο???
Αν ναι, τότε γιατί το Προεδρείο δεν το έθεσε εις γνώση των μελών της ΚΔΕ??

Η ανακοίνωση της Ένωσης ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails