Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση για τα προβλήματα των μηχανικών τεχνολογικής εκπαίδευσης
Συνάντηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα μεταξύ του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη, του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και εκπροσώπων μηχανικών Τ.Ε., σπουδαστών και καθηγητών του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης.
Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε γίνει το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, στο γραφείο του κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τους εκπροσώπους μηχανικών τεχνολογικής εκπαίδευσης απ' όλη την Κρήτη, εκπρόσωπο των σπουδαστών του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων ΤΕΙ Κρήτης, και εκπροσώπου καθηγητών του ΤΕΙ Κρήτης, από το ίδιο τμήμα για τα ζητήματα των μηχανικών τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα υπηρεσιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εκπόνηση και υπογραφή τοπογραφικών διαγραμμάτων.

Επιπλέον, αναφέρθηκε η ανάγκη αναθεώρησης της απόφασης του πρώην Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωσταντίνου Αρβανιτόπουλου σχετικά με την μεσοπρόθεσμη κατάργηση του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης στα πλαίσια του «Σχεδίου Αθηνά», δεδομένου ότι με την απόφαση αυτή ολόκληρη η Κρήτη πλέον μένει χωρίς τμήμα μηχανικών και σε τεχνολογικό και σε πανεπιστημιακό επίπεδο, ενώ το τμήμα παρείχε στήριξη με πλήθος μελετών που εκπονούνται και επιβλέπονται από το μόνιμο και έκτακτο προσωπικό του τμήματος.
Τέλος, οι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης ζήτησαν να έχουν σχετική ενημέρωση αναφορικά με την πρόταση της Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε δια στόματος κ. Χρυσοχοΐδη για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και δεσμεύτηκαν αφού την επεξεργαστούν και συνεδριάσουν τα συλλογικά τους όργανα, ότι θα προχωρήσουν στην υποβολή συγκεκριμένων χρήσιμων προτάσεων.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails