Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Αγροτικά φωτοβολταϊκά: “πέρασαν” οι ευνοϊκές ρυθμίσεις

Απο το e-build.gr
07/02/2013
Ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής στο σύνολό του και κατ’ άρθρο το σχέδιο Νόμου για τα αποθέματα πετρελαίου το οποίο περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά.
Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει διατάξεις για την παράταση ισχύος των συμβάσεων σύνδεσης και πώλησης των αγροτικών φωτοβολταϊκων έως τις 6 Μαΐου 2013 και τη δυνατότητα επιστροφής των εγγυητικών σε αγρότες που θα δηλώσουν ότι δεν θα υλοποιήσουν το πάρκο τους.
Με το νέο νόμο δίνεται επίσης στους κατ’ επάγγελμα αγρότες η δυνατότητα διασφάλισης της τιμής αναφοράς, στην περίπτωση εκείνη που είχαν ζητήσει δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα αλλά η έγκριση/εκταμίευση καθυστέρησε λόγω της συγχώνευσης με την Τράπεζα Πειραιώς.
Με άλλο άρθρο του νομοσχεδίου απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά του 10% που τους επιβλήθηκε με το Ν4093/2012 οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από ΣΗΘΥΑ που έχουν κύρια δραστηριότητα την παραγωγή αγροτικών προϊόντων.
Τίθεται, τέλος, πλαφόν 1 εκατ. ευρώ στο ύψος του τέλους υπέρ ΑΠΕ ή ΕΤΜΕΑΡ, όπως έχει μετονομαστεί, που πληρώνουν οι βιομηχανίες και οι μεγάλοι καταναλωτές ρεύματος.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails