Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργούν όλη την εβδομάδα οι καθηγητές για τις περικοπές στις αποδοχές τους–Στον «αέρα» η εξεταστική των φοιτητών

Απο το Esos.gr

Πενθήμερη αποχή των εκπαιδευτικών των ΤΕΙ, από το εκπαιδευτικό έργο, την επόμενη εβδομάδα (από 10/9/12 έως 14/9/12) κήρυξε η διοίκηση της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ , ενώ την Παρασκευή 14/9/12 θα συνεδριάσει το διευρυμένο ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ για να επανεκτιμήσει την κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι η εξεταστική Σεπτεμβρίου των φοιτητών είναι στον «αέρα».Ειδικότερα η απόφαση της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ έχει ως εξής:


Το Προεδρείο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ μαζί με τα Προεδρεία της ΠΟΣΔΕΠ και της ΕΕΕ, συναντήθηκαν χθες 3/9/12 με τον Υπουργό Οικονομικών καθηγητή κ. Γιάννη Στουρνάρα, για να εκθέσουν τις απόψεις μας για το Ειδικό Μισθολόγιο των εκπαιδευτικών της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας. Ο κ. Στουρνάρας, μας ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει περικοπές που οδηγούν σε μεσοσταθμική μείωση των αποδοχών μας κατά 17,5% και η οποία εξειδικεύεται ως εξής:
Αμοιβές έως 1000 Ευρώ  μείωση 5%
Αμοιβές από 1000 - 1500 Ευρώ μείωση 15%
Αμοιβές 1500 - 2500 Ευρώ  μείωση 25%
Αμοιβές πλέον των 2500 Ευρώ  μείωση 30%
Εξηγήσαμε στον κ. Στουρνάρα, ότι οι μειώσεις αυτές είναι απαράδεκτες και πέραν κάθε λογικής, καθώς αμειβόμαστε με το μοναδικό Ειδικό Μισθολόγιο Δημόσιων Λειτουργών, στο οποίο δεν υπήρξε καμία αύξηση από το 2004, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα Ειδικά Μισθολόγια για τα οποία την περίοδο 2006 – 2009 δόθηκαν αυξήσεις από 35 – 100%. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, οι μισθοί μας έχουν υποστεί δραματική μείωση της τάξης του 25%.
Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ στη συνεδρίαση του στις 04/09/12, θεωρεί τις μειώσεις του μισθολογίου μας κοινωνικά άδικες και αποφάσισε πενθήμερη αποχή των Μελών Ε.Π. των ΤΕΙ, από το εκπαιδευτικό έργο, την επόμενη εβδομάδα (από 10/9/12 έως 14/9/12). Την Παρασκευή 14/9/12 θα συνεδριάσει το διευρυμένο ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ για να επανεκτιμήσει την κατάσταση.
Ζητάμε:
• Τη διαμόρφωση ενός ενιαίου ειδικού μισθολογίου για όλους τους Λειτουργούς του Δημοσίου με ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Επαναφέρουμε το αίτημα για άμεση ενεργοποίηση της τριμελούς Επιτροπής των δύο Υπουργείων (Οικονομικών και Παιδείας) και των Ομοσπονδιών ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ/ΤΕΙ και της ΕΕΕ για το ειδικό μισθολόγιο των Λειτουργών της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας.
• Από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο να στηρίξει το δίκαιο αίτημά μας για αξιοπρεπείς αποδοχές.
• Από τους πολιτικούς Αρχηγούς όλων των κομμάτων να στηρίξουν το αίτημά μας.
Καλούμε τους συναδέλφους σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη στις 20:00.
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Τσάκνης
Καθηγητής
ΤΕΙ Αθήνας
Ο Γραμματέας
Κυριάκος Τσινίδης
Καθηγητής Εφαρμογών
ΤΕΙ Λάρισας

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails