Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Έναρξη της διαδικασίας εξέτασης Ελεγκτών Δόμησης για τη χορήγηση των σχετικών αδειών

Αθήνα, 24-02-2012

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υ.Π.Ε.Κ.Α σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας για τη χορήγηση των αδειών για τους Ελεγκτές Δόμησης:
«Για την εφαρμογή του ν.4030/2010 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις» (Α’ 249), το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξέδωσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός κατηγοριών Ελεγκτών Δόμησης, εξεταστέας ύλης, φορέα και διαδικασίας διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση άδειας Ελεγκτή Δόμησης» (ΦΕΚ Β’ 252), στην οποία καθορίζεται η διαδικασία για την απόκτηση άδειας Ελεγκτή Δόμησης.

Στο πλαίσιο αυτό, από 1η Μαρτίου 2012, το Υ.Π.Ε.Κ.Α προσκαλεί όσους επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια Ελεγκτή Δόμησης και να εγγραφούν στο οικείο Μητρώο, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με την παρακάτω Πρόσκληση.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι διπλωματούχοι μηχανικοί ή πτυχιούχοι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης ή μηχανικοί, με αναγνωρισμένα τα επαγγελματικά τους προσόντα στη χώρα μας, κατ’ εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας να διαθέτουν τουλάχιστον διετή αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία και να συμμετάσχουν σε εξεταστική διαδικασία, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 12 Μαρτίου 2012.»

Καλούνται τα μέλη της Ένωσης, τα οποία θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά για τους Ελεγκτές Δόμησης, να κοινοποιούν στο email της Ένωσης ( eetem@eetem.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης υποβολής για την απόκτηση Άδειας Ελεγκτή Δόμησης, προκειμένου να συνδράμουμε σε περίπτωση μη τήρησης της νομιμότητας της διαδικασίας.
Η αποστολή του εν λόγω email θα έχει και το χαρακτήρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις εκπαιδευτικές ημερίδες που προτίθεται να διοργανώσει η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ το προσεχές διάστημα, για το συγκεκριμένο θέμα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails