Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Aποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις...

Είτε με Π.Δ. είτε με Υ.Α.!!!

Τελικά όταν υπάρχει διάθεση, θα βρεθεί η λύση.
Θές με πολιτική απόφαση, θές με δικαστική απόφαση, θές με κάτι άλλο...

Σταύρος Κυριαζής
Εισήγηση Συμβούλου Επικρατείας
Με ΠΔ και όχι με υπουργική απόφαση οι προϋποθέσεις χορήγησης αδειών Κολεγίων


Δεκάδες ιδιοκτήτες Κολεγίων έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας ακύρωση της απόφασης του Αρη Σπηλιωτόπουλου
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα προτείνει αύριο (Παρασκευή) ο σύμβουλος Επικρατείας Ν. Μαρκουλάκης να γίνει δεκτή μία από τις δεκάδες αιτήσεις των Κολεγίων και των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών που έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει ιδιοκτήτες των Κολεγίων και Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Αρη Σπηλιωτόπουλου, του έτους 2009, με την οποία καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης των αδειών λειτουργίας των Κολεγίων.

Ο κ. Μαρκουλάκης θα προτείνει να γίνει δεκτή μία μόνο προσφυγή που, μεταξύ των άλλων, υποστηρίζει ότι οι προϋποθέσεις αδειοδότησης των Κολεγίων δεν έπρεπε να καθοριστούν με υπουργική απόφαση, αλλά με Προεδρικό Διάταγμα.

Ακόμη, ο σύμβουλος Επικρατείας θα αναφέρει ότι ο καθορισμός των προϋποθέσεων χορήγησης αδειών των Κολεγίων κ.λπ. με υπουργική απόφαση παραβιάζει το άρθρο 43 του Συντάγματος.

Ο κ. Μαρκουλάκης δεν δέχεται κανέναν άλλον από τους πολλούς ισχυρισμούς των ιδιοκτητών των Κολεγίων περί αντισυνταγματικότητας και μη νομιμότητας της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1133871&lngDtrID=244

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails